Opnames ‘Outlander’ seizoen 7 zijn officieel gestart

Mensen die vorig weekend aanwezig waren op FACTS in Gent wisten het misschien al, maar nu is het ook officieel: het zevende seizoen van Outlander is in de maak. Dat nieuws maakte streamingdienst Starz gisteren bekend via sociale media. Op dit moment is seizoen 6 nog aan de gang, waarvan er elke week een nieuwe aflevering op Netflix verschijnt.

Terwijl het zesde seizoen nog volop bezig is, zijn de opnames voor het zevende al begonnen. Dat meldde Starz gisteren via sociale media met een foto van de cast. Daarop waren acteurs Sam Heughan (Jamie), Caitrìona Balfe (Claire), Sophie Skelton (Brianna) en Richard Rankin (Roger) te zien. Zij zullen dus alvast terugkeren in het zevende seizoen, maar wanneer dat precies uitkomt, is nog niet bekend.

Zevende seizoen

Het gaat hard voor de serie Outlander. Vorige maand kwam de eerste aflevering van het zesde seizoen uit, waarna er wekelijks een nieuwe aflevering verscheen. Het seizoen telt slechts acht afleveringen, maar een aantal van die afleveringen duurden wel extra lang. Maar fans mogen niet treuren, want een volgende seizoen is al lang aangekondigd.

Terwijl de wachttijd tussen het vijfde en zesde seizoen enorm lang was door het coronavirus, zal het zevende seizoen waarschijnlijk minder lang op zich laten wachten. De opnames daarvoor zijn namelijk al van start gegaan. Dat maakte Starz gisteren officieel bekend. Maar toch zullen een aantal onder jullie al op de hoogte geweest zijn van dat nieuws. Tijdens de FACTS-conventie in Gent vorige week was namelijk acteur Richard Rankin te gast. Hij vertelde in zijn panel dat hij de dag voordien nog druk aan het filmen was voor de reeks.

Seizoen 7 zal net als vroeger weer 16 afleveringen tellen. Fans kunnen dus alvast hun hart ophalen. Ook daarna lijkt het erop dat de reeks nog wel even zal verdergaan. De boekenreeks waarop het gebaseerd is telt namelijk tien boeken. Wij zijn alvast benieuwd of de serie ook zo lang doorgaat!

Meer
Lees meer...