‘Outlander’-acteur Sam Heughan weet hoe verhaal (en serie) eindigt

Het nieuwe, zesde seizoen van Outlander komt op 7 maart op Netflix en ook een zevende is bevestigd. Om de nieuwe afleveringen te promoten, ging acteur Sam Heughan op bezoek bij Jimmy Fallon in The Tonight Show. Daar vertelde hij over hoe hij reeds op de hoogte is over het einde van het verhaal, terwijl dat nog niet eens officieel op papier staat.

Vanaf morgen staat het nieuwe seizoen van Outlander op Netflix. Na twee jaar kunnen de fans dus weer genieten van de prachtige landschappen, het Schotse accent van Jamie (Heughan) en de romance tussen hem en Claire (Caitríona Balfe). Het zesde seizoen zal maar 8 afleveringen bevatten, maar de productie bevestigde al dat het volgende seizoen er weer 16 zal tellen. En als het aan acteur Sam Heughan ligt, is dat nog niet het laatste.

Tiende boek

Om de komst van het zesde seizoen te promoten, was acteur Sam Heughan op bezoek bij de Tonight Show with Jimmy Fallon om er meer te vertellen over de reeks en hoe het er zal uitzien. De twee hadden het over de term droughtlander, die verwees naar het feit dat fans het al twee jaar zonder nieuw seizoen moesten stellen. Daar komt maandag dus verandering in, want vanaf dan is het seizoen op Netflix te bekijken.

Daarnaast vertelde Heughan ook dat hij weet hoe het Outlander-verhaal eindigt. De serie is namelijk gebaseerd op de gelijknamige boeken van schrijfster Diana Gabaldon, en die is nu bezig aan het tiende boek in de reeks. “Ik weet hoe het eindigt”, vertelde hij. Daarbij liet hij ook nog vallen dat hij het best al lang weet, maar dat het nog nergens officieel op papier staat. “Het verhaal zit op dit moment in het hoofd van Diana Gabaldon en in mijn mailbox, dus ik hoop vooral dat ik in de toekomst niet gehackt word.”

Tiende reeks

Als Starz, het bedrijf dat Outlander produceert, beslist om alle tien de boeken te verfilmen, dan wil dat zeggen dat er nog minstens vier seizoenen aankomen. In het interview met Jimmy Fallon liet acteur Sam Heughan wel al subtiele hints vallen over de toekomst van de reeks. “Zij zit aan het tiende boek, terwijl wij nu gaan beginnen aan het zevende. We hebben dus nog wel een wegje af te leggen.”

Of hij daarmee bedoelt dat hij en actrice Caitríona Balfe nog lang te zien zullen zijn in de reeks, valt nog af te wachten. Het ziet er alleszins naar uit dat we nog lang kunnen genieten van de serie en het verhaal, en daarnaast zouden de showrunners zelfs bezig zijn aan een prequelserie.

Bekijk het interview met Outlander-acteur Sam Heughan hier:

Outlander is vanaf 7 maart 2022 terug te zien op Netflix. Liever een andere serie? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series.

Meer
Lees meer...