Gerucht: ‘Outlander’ krijgt een prequelserie

Het nieuwe, zesde seizoen van Outlander komt op 7 maart op Netflix en ook een zevende is bevestigd, maar toch denken de makers van de reeks al aan een prequelserie. Dat meldt Variety. De showrunners zouden op dit moment een groep van scenaristen aan het samenstellen zijn. Wanneer de reeks er zou komen, is niet bekend.

Fans van de reeks Outlander moeten niet bang zijn van het einde van de reeks, want als het aan showrunner Matthew B. Roberts ligt, is het verhaal nog lang niet uitverteld. Het Amerikaanse entertainmentblad Variety laat weten dat Roberts bezig is aan een prequelserie die volledig gebaseerd is op de reeks Outlander en de gelijknamige boeken.

Prequel

Op dit moment kijken de meeste fans uit naar de komst van het zesde seizoen van Outlander op Netflix. Dat seizoen zal volgens acteur Sam Heughan alvast spannend worden voor zijn personage Jamie, die heel wat oude bekenden tegenkomt. Na dit seizoen is ook een zevende al bevestigd, en dat kan volgens actrice Caitríona Balfe wel eens het laatste worden. Maar daarna zouden de makers dus van plan zijn om een andere richting uit te gaan met het verhaal.

Waarover de prequelserie zou gaan, is niet meteen duidelijk. De kans is wel groot dat ook die prequelserie gebaseerd zal zijn op een boek van schrijfster Diana Gabaldon, die ook de originele Outlander-verhalen schreef. Zij deelde in een Facebookpost namelijk mee dat ze bezig is aan een boek over de ouders van Jamie Fraser, Ellen en Brian. De kans is dus groot dat ook de prequelserie een verfilming van die boeken zal worden.

Crew

Details over de prequelserie zijn er niet, want zowel Sony als Starz, de studios die de reeks maken, willen nog niet reageren. Wat we dus wel al weten, is dat Matthew B. Roberts zal terugkeren als scenarist en showrunner en dat ook executive producers Maril Davis en Ronald D. Moore terug van de partij zullen zijn. Over de cast is nog niets bekend.

Bekijk de trailer van het komende seizoen van Outlander hier:

Liever een andere serie? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...