‘Outlander’-actrice Caitríona Balfe: “Het zevende seizoen zou wel eens het laatste kunnen zijn”

Het zesde en zevende seizoen van Outlander moeten nog uitkomen, maar toch spreekt actrice Caitríona Balfe, die hoofdpersonage Claire speelt, al over het afscheid. In een interview met Vanity Fair praat ze over het komende seizoen, wat dat zal brengen en hoe zij de show ziet eindigen. Eén van haar meest opmerkelijke uitspraken was dat ze “na seizoen 7 al tien jaar zou bezig zijn met die rol, wat een mooi moment is om af te ronden”. Toch lijkt dat afscheid nog niet waarschijnlijk, aangezien de actrice zelf zegt dat ze daar niet over te beslissen heeft.

Al sinds 2014 is Outlander een wereldwijde hit. De historische dramareeks met Caitríona Balfe (Claire Randall) en Sam Heughan (Jamie Fraser) is gebaseerd op een boekenreeks van schrijfster Diana Gabaldon, onder dezelfde naam. In het Nederlands heten de boeken wel De Reiziger en niet Outlander. Het verhaal volgt Claire, een verpleegster uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Op een dag transporteert Claire naar het jaar 1743, waar ze Jamie tegenkomt. Wat volgt is een aantal seizoenen vol intriges, romantiek en oorlog.

10de verjaardag

Outlander zou dus in 2024 zijn 10de verjaardag vieren en dat is volgens Balfe het perfecte moment om de serie te laten eindigen. “Op het moment dat het zevende seizoen uitkomt zijn we al tien jaar bezig, wat mij een mooie mijlpaal lijkt om mee af te sluiten. Maar we weten het niet”, liet de actrice in het interview met Vanity Fair weten. “Die beslissingen liggen ver boven mijn bevoegdheden.”

Daarnaast wil de actrice in de toekomst ook heel graag eens een aflevering regisseren, maar volgens haar wordt daar bij de productie niet echt naar geluisterd. “Schotland is een dominante plaats met heel veel mannelijke tradities, dus het is moeilijk om daar tussen te komen. Maar ik denk wel dat het mogelijk zou moeten zijn om meer vrouwen en meer kleur in de reeks te brengen”, voegt ze nog toe.

Komend seizoen

Het zesde seizoen komt op 6 maart 2022 uit op de Amerikaanse streamingdienst Starz. En hoewel Starz een deal heeft met Disney+, is dat voor Outlander niet het geval. Bij ons is de reeks te zien op Netflix, maar wanneer het nieuwe seizoen daarop te zien zal zijn is nog niet bekend.

Volgens acteur Sam Heughan wordt het zesde deel van de serie alvast spannend. In een video van Starz zegt hij dat “de geschiedenis van Jamie hem parten zal spelen” en dat “er heel wat personages zullen terugkeren”. Dat seizoen zal slechts acht afleveringen tellen, maar het zevende seizoen zal weer schitteren met zestien afleveringen. Die zestien afleveringen zouden dus ook wel eens de laatste kunnen zijn.

Bekijk hieronder de eerste teaser van het komende zesde seizoen van Outlander:

Geen geduld? Bekijk hier alvast onze 50 favoriete series op Netflix

Meer
Lees meer...