‘Outlander’-fans opgelet: de releasedatum van seizoen 6 komt dichterbij

Na een afwezigheid van twee jaar is Outlander weer in aantocht. Mede door de coronacrisis en het uitstellen van opnames bleven de fans van de serie lang teleurgesteld achter. Maar daar komt nu verandering in, want met een releasedatum in Amerika komt ook die op Netflix dichterbij.

Het is geleden van 2020 dat de fans van de serie Outlander nog konden genieten van nieuwe afleveringen. Toen verscheen het vijfde seizoen van de serie met publieksfavoriet Sam Heughan (Jamie) en zijn tegenspeelster Caitriona Balfe (Claire) op Amerikaanse en Europese platformen. Het nieuwe zesde seizoen zal in Amerika te zien zijn op streamingsdienst Starz vanaf 6 maart. Een Netflix-release zal nadien wel eens snel kunnen volgen.

Extra lang

Op sociale media zijn er al heel wat vragen over de duur van het nieuwe seizoen. Zo bestaat de nieuwe reeks slechts uit acht afleveringen, dat is een heel pak minder dan de vorige seizoenen. Toch zit er een fijne verrassing in voor de fans. De eerste aflevering zal 90 minuten duren, de duur van een volledige langspeelfilm dus. Daarnaast verzekeren de makers dat er ook deze keer geen gebrek zal zijn aan romantiek en spanning. Het zesde, kortere, seizoen zal dus in de loop van 2022 op Netflix te zien zijn. Dat is nog eventjes, maar het is een leuk vooruitzicht.

En geen reden tot paniek, want een zevende seizoen komt er zeker. Dat seizoen zal zestien afleveringen tellen. Ook dat seizoen zal gebaseerd zijn op een boek uit de serie, namelijk An Echo In The Bone. Wanneer de productie van het nieuwe seizoen begint, is nog niet bekend.

Whiskey

In de tussentijd heeft de cast ook niet stilgezeten. Zo bracht acteur Sam Heughan een whiskey op de markt. De Schotse acteur gaat daarmee zijn roots achterna, en daar hoort ook een toepasselijke reclame bij. We krijgen Heughan in een kilt in de bergen te zien, de rest laten we aan je verbeelding over. The Sassenach whiskey verwijst met zijn naam naar Outlander en valt alvast in de smaak bij collega-acteurs uit Outlander, en ook jeugdvriend en acteur Tom Ellis (Lucifer) is fan.

Meer
Lees meer...