‘Outlander’ seizoen 6 krijgt nieuwe teaser en mogelijke release in maart 2022

Het heeft twee jaar geduurd, maar Outlander is bijna terug. De release van het nieuwe en zesde seizoen heeft wat op zich laten wachten door de coronacrisis, maar in maart 2022 is het eindelijk zover. Dan komen Jamie (Sam Heughan) en Claire (Caitriona Balfe) je huiskamer terug binnen, alsof er niks gebeurd is. In de Verenigde Staten is het nieuwe seizoen vanaf 6 maart te zien op Starz, bij onze noorderburen vanaf 7 maart via Ziggo en dus zal het bij ons ook heel snel volgen op Starz (via Disney+) en later op Netflix.

Vorige maand hadden we het al over de releasedatum van het nieuwe seizoen, en wanneer die ongeveer zou vallen. Nu hebben we al iets meer info, aangezien de Nederlandse releasedatum op 7 maart valt. Met dat in het achterhoofd kunnen we stellen dat het bij ons ook niet meer heel lang zal duren vooraleer we het verhaal van Jamie en Claire verder zullen kunnen volgen. Het seizoen zal wel maar acht afleveringen tellen, wat een pak minder is dan in de vorige seizoenen.

Het verleden

Starz, de Amerikaanse producent van Outlander, deelde dit weekend wel een eerste teaser van het nieuwe seizoen. Daarin is te zien hoe alles vredevol lijkt te starten, maar dat er al snel een ommekeer is in het verhaal. Er wordt zelfs gesproken over “de oorlog” en over hoe het “eraan zit te komen.” Ook het zesde seizoen wordt dus zonder twijfel een spannende bingewatch van acht uur, waarbij niemand ons mag komen storen.

Ook acteur Sam Heughan, die Jamie speelt, praatte in een video van Starz al kort over wat zijn personage in het zesde seizoen zal meemaken. “Zijn geschiedenis zal hem dit seizoen parten spelen”, vertelde Heughan. “We zullen een aantal personages ontmoeten die terugkeren in Jamie’s leven, waarvan sommigen het beste met hem voorhebben, en anderen totaal niet.” Volgens de acteur wordt dit seizoen een soort “build-up naar de grote revolutie”. Het zesde seizoen verschijnt (waarschijnlijk) in maart op Starz (Disney+) en komt later ook naar Netflix. Ook een zevende seizoen, met zestien afleveringen, is nog in de maak.

Bekijk de eerste teaser van Outlander seizoen 6 hier:

Zoek je nog een serie om de wachttijd te vullen? Bekijk hier de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...
Disney+