‘Outlander’ seizoen 6 lost officiële trailer

Het is nog maar even wachten tot het zesde seizoen van Outlander. Op 6 maart 2022 komen de nieuwe afleveringen uit op de Amerikaanse streamingdienst Starz en nadien zou Netflix snel moeten volgen. Maar wanneer het nieuwe seizoen precies bij ons te zien zal zijn, is nog niet bekend. Toch kijken ook wij al uit naar de komende acht afleveringen. Starz dropte nu een eerste officiële trailer en daaruit is alvast af te leiden dat niet alles rozengeur en maneschijn zal zijn voor hoofdpersonages Jamie Fraser en Claire Randall.

Bij ons zijn de eerste vijf seizoenen van Outlander te zien op Netflix, maar in Amerika komen de afleveringen op streamingdienst Starz, dat de reeks ook produceert. Voor de fans aan de overkant van de Atlantische Oceaan ligt het al vast: vanaf 6 maart zullen zij kunnen genieten van het zesde seizoen van Outlander.

Die zekerheid is er nog niet voor Belgische fans, aangezien Netflix nog geen officiële releasedatum gedeeld heeft. Toch kunnen ook wij al meegenieten van alle teasers, interviews en trailers die Starz nu deelt op sociale media.

Oorlog

De reeks is gebaseerd op de gelijknamige boeken van schrijfster Diana Gabaldon en volgt al sinds 2014 het verhaal van Claire Randall (Caitríona Balfe) en Jamie Fraser (Sam Heughan). Claire werkte als verpleegster tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar komt na een bizarre transportatie terecht in het jaar 1743, waar ze Jamie ontmoet. De twee worden verliefd en beginnen te reizen. In het nieuwe seizoen komen ze terecht in de Amerikaanse staat North-Carolina, tussen de kolonies en aan de start van de Amerikaanse revolutie.

In de trailer is te zien hoe Jamie alsmaar onzekerder wordt over hoe hij zijn leven leidt. Hij vertelt Claire dat het niet meer mogelijk is om zowel loyaal als rebels te zijn en heeft het gevoel dat hij in de gaten gehouden wordt. Als gevolg daarvan vertrouwt hij zelfs de mensen rondom hem niet meer, wat voor heel wat spanningen tussen hem en Claire zal zorgen. Acteur Sam Heughan liet alvast weten dat het zesde seizoen spannend zal zijn en dat “de geschiedenis van Jamie hem parten zal spelen”.

Seizoen 7

Het zesde seizoen telt maar acht afleveringen, maar ook een zevende seizoen is in aantocht. Dat seizoen zal zestien afleveringen tellen, maar is misschien ook het laatste. Actrice Caitríona Balfe liet zich in een interview uit over de toekomst van de serie. “Op het moment dat het zevende seizoen uitkomt, zijn we al tien jaar bezig, wat mij een mooie mijlpaal lijkt om mee af te sluiten. Maar we weten het niet”, klonk het. Of het zevende ook wel degelijk het laatste seizoen zal worden, is niet bekend.

Bekijk de officiële trailer van Outlander seizoen 6 hier:

Kan je niet wachten? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix

Meer
Lees meer...