‘Outlander’: Lord John Grey maakt zijn terugkeer in seizoen 6

We hebben er even op moeten wachten, maar het zesde seizoen van Outlander is eindelijk uit! Al moeten we genoegen nemen met maar één aflevering per week. We zijn vooral blij om o.a. Jamie, Claire, Roger, Brianna, Fergus, Marsali en Ian terug te zien. Maar er is echter één gezicht dat we nog steeds missen in het nieuwe seizoen van Outlander: de charmante en loyale Lord John Grey (David Berry).

Daar zal de komende vijfde aflevering verandering in brengen. In een preview van de nieuwe aflevering van het zesde seizoen, die bij ons vanaf volgende week maandag op Netflix verschijnt, zien we de terugkeer van Lord John Grey. Deze oude bekende van Jamie (Sam Heughan) leerden we voor het eerst kennen in seizoen 3 van de populaire reeks, wiens rol wordt vertolkt door de Australische David Berry. Later zagen we Lord John ook terug in het vierde én vijfde seizoen van Outlander. Nu blijkt dat hij dus ook in seizoen 6 zijn opwachting zal maken.

Aflevering 5

In de komende aflevering zal Lord John een mede-aanwezige zijn op een bijeenkomst. Die is bedoeld om de Schotse volksheldin Flora McDonald te eren. Zij is namelijk daar om de kolonisten aan te sporen om vrede na te streven. De spanningen tussen de kolonisten (Amerikanen) en loyalisten (Britten) beginnen steeds hoger op te lopen. Want uiteindelijk zal dat uitmonden in de welgekende Amerikaanse Revolutie.

In de korte preview zien we wel vooral dat onze hoofdpersonages, Jamie (Sam Heughan) en Claire (Caitriona Balfe), meer verrast zijn om Lord John terug te zien dan hij hen. Hij is namelijk niet zomaar naar Fraser’s Ridge afgezakt. “Hij heeft een beetje een dubbel gevoel over waar Jamie’s loyaliteiten nu liggen”, vertelt acteur David Berry over de terugkeer van zijn personage aan Entertainment Weekly. “Lord John is erg bezorgd dat Jamie zichzelf in de problemen heeft gebracht. Maar meer nog dat de machthebbers dat in de gaten hebben”, licht Berry verder toe. “Hij vraagt zich vooral af: ‘Hoe ga ik dit aanpakken om hem te beschermen?’.”

Benieuwd naar hoe dit allemaal zal uitpakken nu Lord John aanwezig is? We zullen het vanaf maandag 4 april 2022 zien op Netflix, in de nieuwe aflevering van Outlander.

Bekijk hieronder de preview van Outlander seizoen 6 aflevering 5 met Lord John:

Elke maandag verschijnt er op Netflix een nieuwe aflevering van Outlander. Liever een andere serie? Kijk dan eens tussen onze top 50 beste Netflixseries.

Meer
Lees meer...