‘Outlander’ seizoen 6 is vanaf vandaag elke week te zien op Netflix

Goed nieuws voor de fans van Outlander, want seizoen 6 is er. Vanaf vandaag kan je elke maandag een nieuwe aflevering kijken op Netflix. Het seizoen zal acht afleveringen tellen, maar daarvan zullen er een aantal veel langer duren dan gewoonlijk.

Na twee jaar is het eindelijk tijd voor een nieuw seizoen van Outlander. Door de uitbraak van het coronavirus liep het zesde seizoen heel wat vertraging op. Daardoor zijn er ook minder afleveringen dan gewoonlijk, maar dat compenseert de reeks door een aantal afleveringen veel langer te laten duren.

Outlander

Al sinds 2014 is Outlander gigantisch populair. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Diana Gabaldon, die in het Nederlands De Reiziger heet. Gabaldon is op dit moment bezig aan het tiende boek in de reeks, wat ook het laatste zal worden. De reeks Outlander zit met het nieuwe seizoen dus aan het zesde boek en werkt ook al aan een verfilming van het zevende. Of de reeks ook de volledige tien seizoenen zal krijgen, is nog niet bekend.

Toch liet acteur Sam Heughan tijdens een interview met Jimmy Fallon al weten dat hij op de hoogte is van hoe het verhaal eindigt, waardoor we kunnen blijven hopen op nog veel meer seizoenen. Tot die tijd kunnen we dus nog genieten van de acht nieuwe afleveringen van seizoen 6 en ook seizoen 7 is al bevestigd.

Seizoen 6

De nieuwe afleveringen beloven alleszins al spannend te worden. In een trailer die eerder al gedeeld is door Starz, is te zien hoe Jamie (Sam Heughan) alsmaar onzekerder wordt over hoe hij zijn leven leidt. Hij probeert Claire (Caitríona Balfe) te sparen, maar vertelt haar toch al snel dat hij niet kan blijven switchen tussen het loyaal en rebels zijn. Hij krijgt ook al snel het gevoel dat hij in de gaten gehouden wordt, waardoor hij niemand meer vertrouwt. Of dat invloed zal hebben op zijn relatie met Claire, zal dus moeten blijken.

Bekijk de trailer van Outlander hier:

Outlander is vanaf vandaag, 7 maart 2022, elke week te zien bij Netflix. Liever een andere serie? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series.

Meer
Lees meer...