‘Thor’-fans denken na het zien van nieuwe trailer dat het personage op mannen valt

Het is een druk jaar voor Marvel Studios en het Marvel Cinematic Universe. In mei komt de langverwachte film Doctor Strange in the Multiverse of Madness uit, maar in juli volgt ook de release van Thor: Love and Thunder. Daarvan kwam gisteren een eerste teaser trailer uit, en die ging niet onopgemerkt voorbij. Volgens veel fans zouden er namelijk signalen zijn dat Thor op mannen valt.

Op 6 juli 2022 komt de film Thor: Love and Thunder uit in de zalen. Door de coronacrisis werd de release al een aantal keer verschoven, maar deze zomer zien we dus eindelijk het vierde soloverhaal van de god van de donder. Gisteren, op 18 april, deelde Marvel de eerste beelden. Daarin kregen we al een eerste blik op hoe Thor (Chris Hemsworth) worstelt met zijn identiteit. En volgens veel fans zijn er ook nog een aantal andere dingen te zien.

Hints

Na de release van de trailer van Love and Thunder op sociale media, gingen de fans helemaal uit hun dak. En dat kwam niet alleen door het lange wachten, want een aantal fans zagen hints in de teaser trailer. Die hints zouden verwijzen naar het feit dat Thor niet heteroseksueel is, maar biseksueel of homoseksueel. Dat komt onder andere door de kleine scène tussen Thor en Peter Quill (Chris Pratt). Wanneer Quill hem zegt dat hij in de ogen moet kijken van de mensen waarvan hij houdt, kijkt Thor hem doordringend aan. Daarna probeert hij het gebeuren meteen te verantwoorden.

Die scène is niet het enige, want sommigen zien ook nog een aantal andere hints. In de poster zou je bijvoorbeeld een Pride-vlag terugvinden die verwijst naar homoseksualiteit. Daarbij komt ook nog eens het feit dat de film is geregisseerd door Taika Waititi. Waititi heeft in het verleden al heel wat LGBTQ+-verwijzingen in zijn projecten gestoken.

Zijn laatste project was de reeks Our Flag Means Death van HBO. Daarin zie je een liefdesverhaal opbloeien tussen twee piraten van middelbare leeftijd. Daarvoor heeft de regisseur, die zelf ook in de reeks speelde, al heel wat lof gekregen.

Bekijk hier een aantal tweets van Thor-fans:

Meer
Lees meer...