Trailer ‘Swimming With Sharks’: Kiernan Shipka speelt de sluwe stagiaire van Diane Kruger

Combineer de ambitie uit The Devil Wears Prada met een vleugje obsessie uit de Netflixreeks You en je krijgt Swimming With Sharks. Zo heet de aankomende reeks met Chilling Adventures of Sabrina-ster Kiernan Shipka en Inglourious Bastards-actrice Diane Kruger in de hoofdrollen. De zesdelige serie volgt een stagiaire van een grote Hollywoodproducer, die de harde wereld van de filmindustrie op een hyperrealistische manier weergeeft.

Kiernan Shipka (Mad Men, Flowers in the Attic, Let It Snow) speelt de rol van Lou Simms, een stagiaire bij een grote filmstudio in Hollywood die van haar baas (Diane Kruger uit o.a. The Host, Troy, National Treasure) bijna dagelijks te horen krijgt dat ze “geen hersens” heeft en dat haar mening “niets waard is”. Dat horen we toch in de trailer voor de nieuwe reeks Swimming With Sharks, die op 15 april 2022 naar de Roku Channel komt. De serie is eigenlijk een remake van de gelijknamige film van George Huang uit 1994, die had echter een overwegend mannelijke cast bestaande uit Kevin Spacey, Frank Whaley en Benicio Del Toro.

Reboot

Volgens de synopsis van de serie zullen kijkers Lou Simms eerst zien als “een naïeve nieuwkomer in Hollywood, die ontzag heeft voor de beruchte CEO van de studio, genaamd Joyce Holt”. Maar hier is de plottwist: “In werkelijkheid heeft Lou uitgebreid onderzoek gedaan naar Joyce en het krijgen van deze stage was allesbehalve toeval. Als Lous obsessie voor haar grote baas groeit, zal ze alles doen om dichter bij haar idool te komen.” Alsof dat nog niet erg genoeg is, doen er ook geruchten de ronde over de doodsoorzaak van de vorige stagiair/assistent van de bazin.

“Toen het voor het eerst naar mij werd gebracht, wist ik gewoon niet echt hoe ik dit moest benaderen op een manier die voelde alsof we dit nodig hadden in 2022”, vertelde Kathleen Robertson, de bedenker van de rebootreeks, tijdens een recent gesprek met Variety. “De film heeft zeker een gevoelige snaar geraakt al die jaren geleden, en de enige manier om dit nu actueel te maken is om het vanuit een vrouwelijk perspectief te doen. Door de ogen van deze twee zeer complexe, ambitieuze, interessante vrouwen.”

Cast en crew

Naast Shipka en Kruger zien we in de reeks nog een aantal andere vrij bekende gezichten, waaronder Donald Sutherland (The Hunger Games), Thomas Dekker (The Secret Circle), Finn Jones (Game of Thrones, Iron Fist, The Defenders), Erika Alexander (Get Out), Ross Butler (13 Reasons Why, Riverdale, K.C. Undercover) en Gerardo Celasco (How to Get Away with Murder).

Tucker Gates (Lost, Bates Motel, Alias, Homeland) regisseerde. Chris Cowles, Liz Destro, Stephen Israel, Jay Cohen en Dana Brunetti waren de uitvoerende producenten. De reeks gaat in Amerika in première op 15 april, op de Roku Channel. Of, wanneer en waar de serie eventueel bij ons zou verschijnen, is niet geweten.

Bekijk hieronder de trailer voor de reeks met Kiernan Shipka en Diane Kruger:

Swimming With Sharks verschijnt vanaf 15 april op de Amerikaanse Roku Channel. Wanneer, waar en of de reeks bij ons verschijnt, is nog niet geweten.

Meer
Lees meer...