‘The Witcher’: Woede van fans om vervanging Henry Cavill wakkert opnieuw aan

Het derde seizoen van The Witcher komt dichterbij. Al weten we nog niet precies wanneer de nieuwe afleveringen op Netflix zullen verschijnen. Toch deelde Netflix gisteren een eerste poster. Daarop was acteur Henry Cavill alvast opnieuw te zien als Geralt. Maar dat zal de laatste keer zijn, want seizoen 3 wordt het laatste van de acteur. De poster wakkert daarom ook opnieuw kritiek aan binnen de fandom.

Hoewel The Witcher bij zijn eerste seizoen een van de meest prestigieuze reeksen van Netflix werd genoemd, is de populariteit ondertussen al een beetje gaan liggen. Het tweede seizoen kon namelijk al minder overtuigen en bij de bekendmaking van het derde seizoen volgde slecht nieuws. Het zou namelijk het laatste seizoen van acteur Henry Cavill als Geralt worden. Hij wordt vanaf het vierde seizoen vervangen door Liam Hemsworth.

The Witcher

Al sinds december 2019 is The Witcher een van de populairste en meest intrigerende series op Netflix. Het was bedoeld als een antwoord op Game of Thrones en zou hét nieuwe goudhaantje van de streamingdienst worden. Maar dat grote succes bleef uit. Na het eerste seizoen moesten de fans twee jaar wachten op een vervolg. Dat kwam er uiteindelijk in december 2021.

Het derde komt er dus dit jaar aan. Maar de aanloop naar dat seizoen verliep al niet zonder slag of stoot. Na het tweede seizoen kwam er namelijk nogal veel commentaar op de inhoud van de reeks en het feit dat de inhoud zo ver afweek van het originele materiaal van schrijver Andrzej Sapkowski. Daar zou in seizoen 3, volgens de showrunner, aan gewerkt zijn.

Extra kritiek

Daarnaast is er natuurlijk ook de kwestie rond Henry Cavill. Hij kondigde vorig jaar aan dat seizoen 3 zijn laatste zou worden, maar dat de reeks niet zou stoppen. Dat kon natuurlijk op veel ongeloof rekenen. En hoewel die kritiek even was gaan liggen, is die door de release van de nieuwe poster deze week opnieuw aangewakkerd.

Op Twitter regent het (nu al) opmerkingen aan het adres van Netflix en de makers. Onder de originele post hebben velen het dan ook over “het laatste echte seizoen” en het feit dat de makers “de schrijvers belangrijker vonden dan hun hoofdrolspeler”. Die schrijvers spelen ook de hoofdrol in andere reacties. “Ik hoop dat je betere schrijvers hebt gevonden die eindelijk echt hun job willen doen. Nevermind. Deze hele serie heeft al verloren”, staat er zelfs te lezen.

Of de commentaar en de aankomende veranderingen ook echt een invloed zullen hebben op de kijkcijfers, valt af te wachten. De reeks zal zeer binnenkort een releasedatum krijgen.

Bekijk hier enkele tweets:

Meer
Lees meer...