‘The Witcher’ seizoen 3 verschijnt misschien in twee delen

Het derde seizoen van The Witcher zal nog een tijdje op zich laten wachten. De opnames van de reeks zijn al even afgelopen, maar toch zou er nog heel wat werk bij postproductie zijn. Volgens showrunner Lauren Schmidt Hissrich duurt het nog zeker zeven maanden voor het seizoen kan verschijnen, al lijkt er wel een oplossing in het verschiet te liggen.

De kans bestaat dat het nieuwe seizoen van The Witcher, wat ook meteen het laatste van acteur Henry Cavill zal worden, in twee delen zal verschijnen. De postproductie van de reeks vraagt namelijk nogal veel tijd, waardoor het volledige seizoen pas binnen zeven maanden zou kunnen verschijnen.

Dat zou betekenen dat we de nieuwe afleveringen pas tegen de zomer kunnen verwachten. Om de wachttijd te verkorten, sluiten de makers een opsplitsing van het seizoen niet uit.

The Witcher

Al sinds december 2019 is The Witcher een van de populairste en meest intrigerende series op Netflix. Na het eerste seizoen moesten de fans twee jaar wachten op een vervolg. Dat kwam er uiteindelijk in december 2021. Op dit moment is het derde seizoen van de serie in postproductie, wat ontzettend veel tijd vraagt door het gebruik van heel wat visuele effecten.

Omdat de toevoeging van al die effecten zoveel tijd vraagt, zou de serie normaal gezien pas in de zomer uitkomen. Al laat Smidt Hissrich nu in een interview met Collider weten dat een release in twee delen misschien een mogelijkheid is. “We hebben het nog niet echt besproken, maar als we zien hoe vaak het de laatste tijd gebruikt wordt, is het zeker een mogelijkheid”, vertelt ze.

Vervolg

Het derde seizoen wordt het laatste van acteur Henry Cavill, die enkele maanden geleden bekendmaakte dat hij stopt als Geralt. In zijn plaats komt acteur Liam Hemsworth, die de rol in het vierde seizoen zal overnemen. Of er daarna nog projecten zullen volgen, is niet duidelijk.

Meer
Lees meer...