‘The Witcher’ seizoen 3 krijgt eerste uitgebreide trailer

Het derde seizoen van The Witcher op Netflix heeft een eerste officiële trailer gekregen. Daarin zien we Henry Cavill voor het laatst aan het werk als Geralt of Rivia. Het eerste deel van dat nieuwe seizoen verschijnt eind juni op Netflix.

In december 2019 kwam het eerste seizoen van The Witcher uit. De reeks werd toen aangekondigd als het antwoord van Netflix op Game of Thrones. Hoewel The Witcher meteen veel fans voor zich wist te winnen, kon de serie nooit die extreem hoge verwachtingen inlossen.

Vooral de laatste tijd krijgt The Witcher steeds meer kritiek. Het tweede seizoen, dat in december 2021 op Netflix verscheen, wijkt volgens de fans namelijk te veel af van de originele boeken van Andrzej Sapkowski. Showrunner Lauren Schmidt Hissrich beloofde eind vorig jaar dat dat in seizoen 3 niet meer het geval zal zijn. Dat zou opnieuw dichter staan bij het bronmateriaal.

Afscheid van Henry Cavill

Dat derde seizoen zal wel het laatste zijn met Henry Cavill als Geralt of Rivia. Hij gaf namelijk aan te stoppen met de rol en wordt vanaf seizoen 4 vervangen door Liam Hemsworth. Die ontwikkeling kreeg al meermaals kritiek van de fans van de franchise.

Maar eerst is het dus een laatste keer tijd voor Henry Cavill in de hoofdrol. Het derde seizoen van The Witcher gaat van start op 29 juni en kreeg zojuist een eerste officiële en uitgebreide trailer. Daarin zien we hoe Geralt onderduikt met Ciri, gespeeld door Freya Allan. Alle vorsten, magiërs en beesten van het continent doen er namelijk alles aan om haar te pakken te krijgen. Yennefer, gespeeld door Anya Chalotra, moet ondertussen Ciri leren haar magische krachten te beheersen. Dit leidt ze naar het beschermde fort van Aretuza, waar ze hopen meer te ontdekken over de ware aard van Ciri’s magie, maar dat draait anders uit.

Bekijk hier de trailer van The Witcher seizoen 3:

Deel 1 van The Witcher seizoen 3 verschijnt op 29 juni op Netflix, deel 2 op 27 juli.

Meer
Lees meer...