‘Wednesday’ seizoen 2 in gevaar, actrice verlaat serie voor einde opnames

Het gaat niet zo goed met de serie Wednesday. Eerder raakte al bekend dat het personage Xavier niet meer zou terugkeren in het tweede seizoen door wangedrag van acteur Percy Hynes White en nu lijkt ook dat seizoen ook in gevaar te komen door een andere situatie. In dat seizoen zou actrice Thora Birch namelijk meespelen, maar zij verliet een tijdje geleden de set om familiale redenen. Ze zou ook niet meer terugkeren.

Wednesday groeide eind vorig jaar uit tot een gigantisch succes voor Netflix. Uiteindelijk werd de reeks zelfs de best bekeken Engelstalige serie op het platform. Het was dan ook geen grote verrassing toen de streamingdienst liet weten dat er een tweede seizoen zou komen. Aan dat tweede seizoen wordt nu volop gewerkt, maar daarbij krijgen de makers te kampen met heel wat obstakels.

Wednesday

In het eerste seizoen van Wednesday zagen we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeerde in te burgeren in de Nevermore Academy. Daar moest ze een kamer delen met andere kinderen met speciale krachten. Maar daarnaast bracht ook de school enkele geheimen met zich mee.

Hoewel ze aan het einde van het eerste seizoen, met de hulp van enkele vrienden, het grootste deel van dat kwaad lijkt te verslaan, zijn er toch nog heel wat gevaren. Wat die precies zullen inhouden, krijgen we in een tweede seizoen te zien. Daarbij zal Wednesday alvast opnieuw het jaar op school doorbrengen.

Thora Birch

Op die school zou het hoofdpersonage ook meer tijd doorbrengen met Tamara Novak, de verantwoordelijke van de slaapruimtes. Die rol wordt gespeeld door actrice Thora Birch, die eerder ook al werd aangekondigd in de hoofdcast van het nieuwe seizoen.

Wat haar rol precies zou inhouden, was niet geweten. Maar nu is het ook niet langer zeker dat we haar ook echt zullen te zien krijgen. Birch heeft de serie namelijk verlaten om persoonlijke en familiale redenen. Dat deed ze nadat een groot deel van haar scènes al waren opgenomen. Verschillende bronnen, waaronder Deadline, laten ondertussen weten dat de actrice ook niet meer zal terugkeren naar de set. Wat er met de reeds opgenomen scènes zal gebeuren, is dus nog niet bekend.

Meer
Lees meer...