‘Wednesday’: Percy Hynes White uit tweede seizoen geschreven na beschuldigingen van seksueel wangedrag

Percy Hynes White (Xavier Thorpe) zal niet terugkeren in het tweede seizoen van de Netflixreeks Wednesday, dat schrijft de Daily Mail. Nadat het eerste seizoen verschenen was, kwamen er beschuldigingen tegen de acteur. Deze beschuldigingen kwamen van meisjes die zeiden dat White hen dronken gevoerd had op een feestje zodat ze seks met hem zouden hebben.

Wednesday groeide eind vorig jaar uit tot een gigantisch succes voor Netflix. De reeks lanceerde actrice Jenna Ortega naar nieuwe hoogtes in haar carrière, maar ook haar tegenspeler Percy Hynes White (21) wierp grote ogen. Maar die aandacht zorgt er nu ook voor dat er oude verhalen over de acteur naar boven drijven en die zouden wel eens voor een snel einde van z’n carrière kunnen zorgen.

Percy Hynes White

De Canadese acteur Percy Hynes White werd in januari beschuldigd van seksueel misbruik door een vrouw op Twitter (nu X). De vrouw, die op Twitter @milkievich heet, deelde in een reeks tweets haar ervaring met de acteur. Zo zouden hij en zijn vrienden er in Toronto voor bekend staan om meisjes te manipuleren om seks met hen te hebben of naaktfoto’s te sturen. “Ze waren opdringerig, grof en gewelddadig tegenover hun vriendinnen en meisjes in het algemeen.”

“Wanneer hij wat ouder werd, organiseerde hij feestjes in zijn kelder. Daarbij nodigden ze enkel meisjes uit die ze knap vonden. Ze probeerden hen dan zo dronken en high te krijgen dat ze seks zouden hebben met hen.” De Twitteraar vertelde ook dat een van haar vriendinnen 13 of 14 jaar oud was toen ze voor het eerst benaderd werd door White, terwijl hij op dat moment al 17 was. De laatste keer dat hij seks had met die vriendin was zij 16 en hij 20 jaar oud. Zelf werd ze ook misbruikt door White. “Ik was te dronken, hij zette me onder druk en zorgde ervoor dat ik niet weg kon.”

Daarnaast zou White ook lachen met de beschuldigingen tegen hem en de naaktfoto’s van meisjes tegen hun wil rondsturen. Nadat het eerste slachtoffer haar verhaal deelde, beaamden verschillende andere Twittergebruikers dit. In de nasleep van deze onthullingen schakelde Percy Hynes White de comments op zijn Instagramaccount uit.

Ontkend

In juni, enkele maanden nadat de beschuldigingen verschenen, deelde Percy Hynes White een statement waarin hij alles ontkende. Hij omschreef de beschuldigingen als een “haatcampagne” en noemde ze “ongegrond en schadelijk tegenover echte slachtoffers”. “Mijn familie werd gedoxxed en mijn vrienden kregen doodsbedreigingen. Foto’s waarop ik minderjarig was, werden gebruikt net als voorbeelden waarbij ik aan het acteren was. Mijn vriendin Jane wordt valselijk voorgesteld als een slachtoffer en haar pogingen om dit tegen te spreken, worden genegeerd. Alle geruchten zijn onwaar.”

Maar fans van Wednesday waren het hier niet mee eens. Zij eisten het ontslag van Percy Hynes White uit de reeks. Daarbij was #CancelPercy een tijd lang trending op Twitter.

Niet in seizoen 2

Bronnen van de Daily Mail zouden nu weten dat Percy Hynes White niet zal terugkeren in het tweede seizoen van Wednesday. Dit nieuws zou ook bevestigd zijn door een bron dicht bij de familie van de acteur.

Netflix reageerde al kort op dit nieuws. Daarbij liet de streamingdienst weten dat er door de aanhoudende stakingen in Hollywood nog niets beslist is over de casting voor het tweede seizoen van Wednesday.

Bekijk hier nog eens de trailer voor het eerste seizoen van Wednesday:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...