Fans vragen om acteur Percy Hynes White (Xavier) uit ‘Wednesday’ te schrijven na beschuldigingen van seksueel misbruik

Netflix bevestigde recent dat Wednesday een tweede seizoen krijgt. Het is nog niet geweten wie daarin zal terugkeren. Maar veel fans hopen nu dat acteur Percy Hynes White (21), die Xavier Thorpe speelt in de reeks, niet terugkeert in het tweede seizoen. Verschillende vrouwen beschuldigen hem namelijk van seksueel misbruik.

Wednesday groeide eind vorig jaar uit tot een gigantisch succes voor Netflix. De reeks lanceerde actrice Jenna Ortega naar nieuwe hoogtes in haar carrière, maar ook haar tegenspeler Percy Hynes White wierp grote ogen. Maar die aandacht zorgt er nu ook voor dat er oude verhalen over de acteur naar boven drijven en die zouden wel eens voor een snel einde van z’n carrière kunnen zorgen.

Percy Hynes White

De Canadese acteur Percy Hynes White wordt beschuldigd van seksueel misbruik door een vrouw op Twitter. De vrouw, die op Twitter @milkievich heet, deelde in een reeks tweets haar ervaring met de acteur. Zo zouden hij en zijn vrienden er in Toronto voor bekend staan om meisjes te manipuleren om seks met hen te hebben of naaktfoto’s te sturen. “Ze waren opdringerig, grof en gewelddadig tegenover hun vriendinnen en meisjes in het algemeen.”

“Wanneer hij wat ouder werd, organiseerde hij feestjes in zijn kelder. Daarbij nodigden ze enkel meisjes uit die ze knap vonden. Ze probeerden hen dan zo dronken en high te krijgen dat ze seks zouden hebben met hen.” De Twitteraar vertelt ook dat een van haar vriendinnen 13 of 14 jaar oud was toen ze voor het eerst benaderd werd door White, terwijl hij 17 was. De laatste keer dat hij seks had met die vriendin was zij 16 en hij 20 jaar oud. Zelf werd ze ook misbruikt door White. “Ik was te dronken, hij zette me onder druk en zorgde ervoor dat ik niet weg kon.”

Daarnaast zou White ook lachen met de beschuldigingen tegen hem en de naaktfoto’s van meisjes tegen hun wil rondsturen. Nadat het eerste slachtoffer haar verhaal deelde, beaamden verschillende andere Twittergebruikers dit. In de nasleep van deze onthullingen schakelde Percy Hynes White de comments op zijn Instagramaccount uit. Een officiële reactie is er nog niet.

Exit Wednesday

Veel fans vragen nu om Percy Hynes White uit Wednesday te schrijven. Ze vinden het namelijk niet oké als iemand met zware beschuldigen van seksueel misbruik nog te zien zou zijn in de populaire reeks. Er is voorlopig nog geen statement van Netflix.

Meer
Lees meer...