Natuur- en concertfotografie staat centraal in tweede aflevering ‘Het Perfecte Plaatje’

Sinds vorige week is op Play4 het nieuwe programma Het Perfecte Plaatje te zien. Daarin gaat presentator Manu Van Acker op zoek naar de beste fotograaf onder de bekende Vlamingen. Vorige week ging het programma van start met enkele kleinere opdrachten, maar nu trekt de groep naar West-Vlaanderen om er twee belangrijke fotografietechnieken te leren.

Normaal staan ze voor de lens, maar nu kruipen Astrid Coppens, Barbara Sarafian, Bie Baert, Filip Peeters, Ingeborg Sergeant, Joffrey Anane, Jonatan Medart en Julius Persoone voor één keer achter de lens. Elke week strijden ze voor hét perfecte plaatje.

Vorige week koos de jury ervoor om nog niemand huiswaarts te sturen, maar in de volgende aflevering zal er wel echt iemand moeten vertrekken. Wie dat zal worden, wordt bepaald na twee belangrijke opdrachten: het fotograferen van natuur én van concerten.

Bart Peeters

In de tweede aflevering wordt het hard werken. De kandidaten trekken richting Nationaal Park de Hoge Kempen om de stilte van de natuur te fotograferen. Daarna gaan ze door naar het West-Vlaamse festival Dranouter om er de concert- en festivalfotografie beter te leren kennen.

Julius Persoone krijgt de eer om Bart Peeters te mogen fotograferen. Als hij op voorhand langsgaat in zijn loge, vraagt hij of Bart een bepaalde signature move heeft tijdens zijn concert, en uiteraard heeft Bart meteen een idee: “Zorg dat je aan het midden van het podium staat, dan ga ik voor u op mijn knieën zitten en trek ik het lelijkste gezicht ter wereld.”

Het Perfecte Plaatje is elke zaterdag om 21.15 uur te zien op Play4 en op GoPlay.

Meer
Lees meer...