Eerste aflevering ‘Het Perfecte Plaatje’ zorgt meteen voor lelijke portretten

Deze week gaat het Het Perfecte Plaatje van start op Play4. Daarin zullen verschillende bekende gezichten de fotograaf in zich naar boven halen en proberen om opdrachten tot een goed einde te brengen. De eerste aflevering belooft alvast veel goeds.

Normaal staan ze voor de lens, maar nu kruipen Astrid Coppens, Barbara Sarafian, Bie Baert, Filip Peeters, Ingeborg Sergeant, Joffrey Anane, Jonatan Medart en Julius Persoone voor één keer achter de lens. Elke week zullen ze strijden voor hét perfecte plaatje en krijgen ze uitdagende opdrachten voorgeschoteld van de jury waardoor ze geregeld uit hun comfortzone zullen moeten treden.

Het Perfecte Plaatje

Het is ondertussen alweer een tijdje geleden dat Play4 aankondigde dat Het Perfecte Plaatje naar de zender zou komen. Daarbij maakten ze ook meteen bekend dat Manu Van Acker het programma zou presenteren. Vorige week maakte de zender uiteindelijk ook alle kandidaten bekend die tegen elkaar zullen strijden om “het perfecte plaatje”.

De acht bekende deelnemers krijgen wekelijks uitdagende fotografieopdrachten. Daarbij moeten ze vaak buiten hun comfortzone treden, omdat niemand echt professioneel bezig is met fotografie. Daarnaast zijn de meesten het ook gewend om voor de lens te staan, maar niet achter. Op die manier zullen de kijkers hen dus ook op een andere manier leren kennen.

Eerste opdracht

Voor hun eerste opdracht worden de kandidaten opgesplitst in duo’s en krijgen ze de opdracht om een zo lelijk mogelijke portretfoto van elkaar te maken. Ingeborg twijfelt niet en smeert haar tanden in met houtskool, Bie ploft zich neer naast het toilet en Astrid, die zet haar tanden in een dode verse vis.

Daarna proberen de kandidaten het hoofd boven water te houden als ze een wakeboarder moeten fotograferen met opspattend water. Voor de spectaculaire actiefoto trekken de fotografen zelf het water in, maar dat blijkt niet voor watjes te zijn als hun model rakelings langs hen scheurt.

Het Perfecte Plaatje is vanaf 20 april elke zaterdag om 21.15 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...