Belastingdienst verstuurt 4 miljoen vereenvoudigde aangiftes

Vanaf vandaag kunnen Belgen hun belastingaangifte voor 2023 invullen. De papieren versie volgt in mei. Opvallend: maar liefst 4 miljoen landgenoten ontvangen dit jaar een voorstel van vereenvoudigde aangifte (VVA). Dat is een pak meer dan vorig jaar.

Je kunt de aangifte online invullen via Tax-on-web met je DigiD. Wie liever op papier aangifte doet, heeft tot en met 30 juni de tijd. De deadline wordt opgeschoven naar 15 juli voor wie via Tax-on-web indient. De meest complexe aangiftes ten slotte, die met “specifieke inkomsten” zoals winsten van zelfstandigen of buitenlandse beroepsinkomsten, moeten ten laatste op 16 oktober bij de fiscus toekomen.

Vereenvoudigde aangifte fors uitgebreid

Het aantal VVA’s stijgt jaarlijks fors. Dit jaar bedraagt dat aantal al 4 miljoen, op een totaal van 7 miljoen belastingplichtigen in België. De vereenvoudigde aangifte werd dit jaar uitgebreid naar mensen met kosten voor kinderopvang, mits de opvangorganisatie de nodige gegevens tijdig doorstuurde naar de fiscus. Ook voor overleden personen is er nu een VVA mogelijk.

De papieren versie van de VVA valt pas eind mei in de bus. Heb je die nog niet ontvangen, maar denk je er wel recht op te hebben? Maak je dan geen zorgen, je kunt die online alsnog aanvragen.

Meer
Lees meer...