Gymnaste Jutta Verkest (18) kondigt afscheid aan

De 18-jarige Jutta Verkest heeft haar afscheid als gymnaste aangekondigd. Ze deed dat met een lange post op Instagram, waarbij ze een reeks foto’s van zichzelf deelde. De eerste en laatste foto’s komen uit de oude (en superschattige) doos, daartussen zien we vooral foto’s van haar deelname aan de Olympische Spelen van Tokio.

Gymnaste Jutta Verkest (18) heeft iets meer dan 100 dagen voor de start van de Olympische Spelen in Parijs aangekondigd dat ze stopt met topsport. Jutta Verkest maakte deel uit van het Belgische gymnastiekteam bij de Olympische Spelen in Tokio in 2021.

Jutta Verkest

Jutta Verkest kan gezien worden als een van de beste turnsters van de afgelopen jaren. In 2021 verdedigde ze samen met Nina Derwael, Lisa Vaelen en Maellyse Brassart onze Belgische driekleur tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Het team kon zich toen als vijfde plaatsen voor de teamfinale, waar ze uiteindelijk de achtste plaats haalden. Ook individueel kon Verkest imponeren en werd ze 23ste in de allroundfinale. Een jaar later, in 2022 haalde Jutta Verkest samen met Noémie Louon, Lisa Vaelen, Maellyse Brassart en Fien Enghels de vijfde plaats op het Europees kampioenschap in München. Op het WK haalde ze met hetzelfde team de 11de plaats in de kwalificaties.

Vorig jaar haalde Jutta samen met Lisa Vaelen, Maellyse Brassart, Fien Enghels en Aberdeen O’Driscoll de zevende plaats op het EK en konden ze een plekje veroveren voor het WK Turnen in Antwerpen. Daar turnde Jutta Verkest dus voor de laatste keer en dat voor eigen publiek.

Afscheid

Met een post op Instagram kondigt de nog steeds amper 18 jaar oude Jutta Verkest nu haar afscheid aan. “Elk verhaal heeft een einde, maar in het leven is elk einde een nieuw begin”, schrijft ze. “De keuze om weg te stappen van de sport die een centraal punt vormt in mijn leven is zowel uitdagend als spannend. Mijn traject als gymnaste was zonder twijfel gevuld met hoogtes en laagtes, overwinningen en moeilijkheden, maar die hebben er allemaal toe bijgedragen dat ik kon groeien, zowel als atlete als als persoon.”

“Ik wil iedereen bedanken die me geholpen heeft tijdens deze periode. Het was een geweldige ervaring en ik kijk met veel plezier terug op de wondermooie momenten die ik beleefde met de mensen die dezelfde passie delen. Veel succes aan de andere gymnasten tijdens hun voorbereidingen voor Parijs en daarna.” Op het einde bedankt ze ook al haar trouwe supporters die haar doorheen de jaren gesteund hebben.

Bekijk hier de Instagrampost waarmee Jutta Verkest haar afscheid aankondigt:

Meer
Lees meer...