Left Right
scrollTop top

Nina Derwael wordt knap zesde in allroundfinale en haalt zo beste Belgische resultaat ooit


Nina Derwael
© Ashley Landis / AP (via Isopix)

Nina Derwael heeft een sterke prestatie neergezet in de allroundfinale van de gymnastiek. Derwael eindigde op de zesde plaats en haalt daarmee het beste Belgische resultaat ooit in de discipline. Ook de 15-jarige Jutta Verkest wist zich te plaatsen voor de allroundfinale. Zij eindigde op de 23ste plaats. Een straffe prestatie als jongste gymnaste op deze Spelen.

Vandaag stond de allroundfinale op de planning op de Olympische Spelen in Tokio. Daarbij was het vooral uitkijken naar de prestatie van Nina Derwael. Zij wist zich als zesde te plaatsen voor de allroundfinale en eindigde uiteindelijk op de zesde plaats.

Goud voor Sunisa Lee

De Amerikaanse Sunisa Lee werd de beste in de allroundfinale. De Braziliaanse Rebeca Andrade stond na twee onderdelen op de eerste plaats, maar maakte in haar laatste onderdeel, de vloeroefening, te veel foutjes. Daardoor moet ze zich tevreden stellen met de tweede plaats. De Russische Angelika Melnikova eindigde op de derde plaats.

Simone Biles, die aan de Spelen startte als topfavoriet voor het goud in deze discipline, liet gisteren weten dat ze niet zou aantreden in de finale. Ze nam deze beslissing omdat ze haar mentale gezondheid voorop wil zetten. Mogelijk zal ze wel nog te zien zijn in de specifieke toestelfinales.

Derwael komt zondag opnieuw in actie voor de finale van haar beste onderdeel, de brug met ongelijke leggers.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…