‘De Container Cup’ begint derde seizoen met duel tussen twee wielrenners en verwelkomt later nog heel wat grote namen

Voor het derde jaar op een rij gaan Wesley Sonck en Pedro Elias op Play4 op zoek naar de meest veelzijdige sporter uit een brede groep toppers, die uitblinken in heel wat verschillende sporttakken. Maar liefst 30 topsporters – en 8 bekende Vlamingen – nemen het in De Container Cup tegen elkaar op in de zeven gekende, loodzware proeven.

Iets meer dan twee jaar geleden ging België voor het eerst in lockdown door het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. Die ingrijpende maatregelen die toen werden afgekondigd, hadden invloed op alle delen van de maatschappij. Ook de televisiewereld zat van de ene dag op de andere met een gigantisch probleem omdat de opnames van heel wat programma’s moesten stilgelegd worden.

Om die gaten in hun zendschema op te vullen vroeg Play4 aan Woestijnvis om in een recordtempo een coronaproof programma te maken. Iets later was De Container Cup geboren, een programma dat al meteen na het eerste seizoen aan het buitenland verkocht zou worden.

De Container Cup-zevenkamp

In De Container Cup moeten topsporters (en enkele bekende Vlamingen) uit verschillende sporttakken in een compacte container een heel gevarieerde zevenkamp afleggen. De deelnemers beginnen met 1.500 meter te lopen op een loopband. Daarna moeten ze zoveel mogelijk bars overwinnen aan de monkey bars. Vervolgens krijgen ze drie pogingen om op een virtuele golfsimulator een balletje zo ver mogelijk te slaan.

De vierde discipline is opnieuw een uithoudingstest, want er moet 1.000 meter geroeid worden op een roeimachine. Daarna krijgen de nog uithijgende atleten exact vijf kogels om al liggend vijf targets te proberen raken. De laatste krachtoefening is het bench pressen, waar iedereen ook drie pogingen krijgt binnen een bepaalde tijd. De Container Cup-zevenkamp eindigt met 3.000 meter fietsen.

Van der Poel, Claes, Lemmelijn en Couckuyt

In het eerste seizoen van De Container Cup bleek Mathieu van der Poel de beste, voor collega-wielrenners Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. Bij de vrouwen ging de overwinning dan weer naar atlete Hanne Claes, voor ex-wielrenster Jolien D’Hoore en ex-zwemster Fanny Lecluyse.

In seizoen 2 eindigde het op een thriller tussen de wereldkampioen indoorroeien en uiteindelijke winnaar Ward Lemmelijn (die we aan het werk zagen in De Verraders) en triatleet Marten Van Riel. Judoka Jorre Verstraeten bezette de laatste podiumplaats. Het drietal deed het overigens stuk voor stuk beter dan Van der Poel een jaar eerder. Bij de vrouwen was het opnieuw een atlete, Paulien Couckuyt, die een wielrenster, Lotte Kopecky, klopte. Boksster Delphine Persoon pakte de derde plaats.

Derde seizoen

Hoewel de voorbije twee seizoenen in totaal al 78 topsporters zich aan de loodzware uitdaging waagden, wisten de makers van De Container Cup ook voor seizoen 3 weer 30 topatleten te strikken. Net als vorig jaar gaat het om een leuke mix tussen bekende en minder bekende namen.

Rechtstreekse duels

Bij de vrouwen stappen onder andere kersvers wereldkampioene vijfkamp Noor Vidts, bronzen olympische medaille shorttrack Hanne Desmet en ex-wereldkampioenes veldrijden Lucinda Brand en Sanne Cant in de container. Bij de mannen trappen wielertalenten Florian Vermeersch en Mauri Vansevenant het nieuwe seizoen af. Judoka Toma Nikiforov, triatleet Jelle Geens, kajakker Artuur Peters en veldrijders Eli Iserbyt en Joran Wyseure zijn enkele van de andere bekende namen op de deelnemerslijst.

Nieuw dit jaar is dat in iedere aflevering van De Container Cup telkens twee sporters met een opvallende link het tegen elkaar opnemen. De toss bepaalt wie als eerste de container moet betreden. De andere kan live meevolgen hoe zijn tegenstander het er vanaf brengt, om zo perfect te weten wat hem of haar te doen staat.

Dit zijn alle deelnemers van De Container Cup seizoen 3:

 • Wielrenner Florian Vermeersch vs. wielrenner Mauri Vansevenant
 • Sprintster Imke Vervaet vs. sprintster Camille Laus
 • Motorcrosser Jago Geerts vs. BMX’er Mathijs Verhoeven
 • Hockeyer Nicolas De Kerpel vs. ijshockeyer Mitch Morgan
 • Meerkampster Noor Vidts vs. triatlete Valerie Barthelemy
 • Basketballer Vincent Kesteloot vs. 3×3-basketballer Thibaut Vervoort
 • Marathonloopster Mieke Gorissen vs. gymnaste Jutta Verkest
 • Bokser Victor Schelstraete vs. judoka Toma Nikiforov
 • Ultraloper Karel Sabbe vs. veldloper Michael Somers
 • Waterpoloër Niels Bus vs. handballer Jeroen De Beule
 • Veldrijdster Lucinda Brand vs. veldrijdster Sanne Cant
 • Duatleet Seppe Odeyn vs. triatleet Jelle Geens
 • Veldrijder Eli Iserbyt vs. veldrijder Joran Wyseure
 • Bobsleester Sara Aerts vs. shorttrackster Hanne Desmet
 • Roeier Ruben Claeys vs. kajakker Artuur Peters
 • Comedian Kamal Kharmach vs. presentator Dominique Van Malder
 • Tv-gezicht Tanja Dexters vs. tv-gezicht Julie Vermeire
 • Acteur Tuur Roels vs. acteur Giovanni Kemper
 • Minister van Jeugd Benjamin Dalle vs. minister van Sport Ben Weyts
 • Team Wesley vs Team Pedro

De Container Cup is vanaf 28 maart iedere week van maandag tot en met donderdag om 20 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...