‘De Container Cup’ na nog geen twee weken verkocht aan VS en Frankrijk

Soms kan het snel gaan in ’t leven. En da’s zeker ook het geval voor De Container Cup. Het nieuwe programma op VIER is uitgewerkt, opgenomen én verkocht in enkele weken tijd. De zoektocht naar de meest complete sporter van het land in een unieke zevenkamp in een container, is een gigantisch succes en werd al opgepikt in onder andere de Verenigde Staten en Frankrijk.

Door de coronamaatregelen mag geen enkel sportevenement nog doorgaan. Da’s zonde, vonden de mensen bij Woestijnvis, want normaal staan de Belgische televisies in deze tijd van ’t jaar meer aan dan anders. Denk wielerklassiekers, denk voetbalcompetitie, denk Olympische Spelen, denk nog zoveel meer.

De container

https://www.instagram.com/p/B_eY3WggiDT/

Om dat gat te vullen heeft het productiehuis een sportwedstrijd uitgevonden, die wel mag plaatsvinden: De Container Cup. Alle deelnemers geven het beste van zichzelf in een unieke zevenkamp, die georganiseerd wordt in een container.

In die container – van 27 vierkante meter – is maar plaats voor één atleet, dus is het onmogelijk om iemand met het nieuwe coronavirus te besmetten. In De Container Cup gaan we op zoek naar de meest complete sporter van het land.

De cup

De kandidaten zijn niet de minste. Dertig topatleten (zoals Remco Evenepoel, Pieter Timmers, de broers Borlée en Oliver Naesen) meten hun krachten met elkaar. Tien bekende Vlamingen (zoals Erik Van Looy, Jani Kazaltzis, Philippe Geubels en Otto-Jan Ham) doen hetzelfde.

De zevenkamp waaraan de atleten zich wagen, is geen klassieke zevenkamp (want da’s onmogelijk in een container, natuurlijk). Zo ziet de loodzware en enorm all round-opdracht eruit:

  • 1,5 kilometer lopen
  • klimparcours met monkey bars afleggen
  • golfbal zo ver mogelijk wegslaan
  • 1 kilometer roeien
  • 5 doelen raken met een biatlongeweer
  • zoveel mogelijk gewicht opduwen op de bench press
  • 3 kilometer fietsen

Pedro Elias en Wesley Sonck

https://www.instagram.com/p/B_VOWAajIcL/

Een sportwedstrijd uitzenden zonder commentaar, is not done. En daarvoor heeft Woestijnvis de hulp ingeroepen van presentator Pedro Elias en ex-Rode Duivel “veilig en sexy achter zijn plexi” Wesley Sonck.

De Container Cup is nog maar een kleine twee weken te zien op tv (de eerste aflevering werd uitgezonden op 26 april) en toch is het format al verkocht aan de Verenigde Staten en Frankrijk. Daarnaast zijn ook nog gesprekken aan de gang met andere landen. En da’s wel héél snel.

“Ongezien in Vlaanderen”

“Nog nooit ging het zo snel met een nieuw programma als bij De Container Cup“, klinkt het bij Hazel Pleysier, programmadirecteur bij Woestijnvis. Het programma werd in enkele weken tijd volledig uitgewerkt, opgenomen en verkocht.

“Dat is ongezien in Vlaanderen, en het wekt blijkbaar ook de nieuwsgierigheid van de rest van de wereld”, laat Pleysier weten in een statement. “Vaak tonen producenten of zenders pas interesse na een evaluatie van het hele seizoen of na de pitch op een internationale beurs.”

De Container Cup is van maandag tot donderdag om 20.00 uur te zien op VIER.

Meer
Lees meer...