‘De Container Cup’ kondigt derde seizoen aan met opvallend filmpje

Wat begon als een haastig in elkaar gestoken noodprogramma om tijdens de coronacrisis toch iets te kunnen uitzenden op Play4, lijkt ondertussen uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend programma. Wesley Sonck en Pedro Elias kruipen binnenkort namelijk al voor het derde seizoen in de commentaarcabine, met ongetwijfeld een nieuwe lading topsporters in De Container Cup.

Bijna exact twee jaar geleden ging België voor het eerst in lockdown door het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. Die ingrijpende maatregelen die toen werden afgekondigd, hadden invloed op alle delen van de maatschappij.

Ook de televisiewereld zat van de ene dag op de andere met een gigantisch probleem. Doordat sociale contacten zoveel mogelijk beperkt moesten worden, konden heel wat televisieprogramma’s niet meer opgenomen worden. Veel zenders moesten dan ook programma’s noodgedwongen halverwege een seizoen vroegtijdig stopzetten of onderbreken.

In recordtempo bedacht

Door die vele annulaties kwamen er in het zendschema uiteraard heel wat gaten vrij. De meeste zenders losten dat op door herhalingen uit te zenden, maar Play4 trok naar de creatieve geesten van Woestijnvis en vroeg hen om in een recordtempo een coronaproof programma te maken. Iets later was De Container Cup geboren, een programma dat al meteen na het eerste seizoen aan het buitenland verkocht zou worden.

In De Container Cup moeten topsporters (en enkele bekende Vlamingen) uit verschillende sporttakken in een compacte container een heel gevarieerde zevenkamp afleggen. De deelnemers beginnen met 1.500 meter te lopen op een loopband. Daarna moeten ze zoveel mogelijk bars overwinning aan de monkey bars. Vervolgens krijgen ze drie pogingen om op een virtuele golfsimulator een balletje zo ver mogelijk te slaan. De vierde discipline is opnieuw een uithoudingstest, want er moet 1.000 meter geroeid worden op een roeimachine. Daarna krijgen de nog uithijgende atleten exact vijf kogels om al liggend te proberen vijf targets te raken. De laatste krachtoefening is het bench pressen, waar iedereen ook drie pogingen krijgt binnen een bepaalde tijd. De Container Cup-zevenkamp eindigt met 3.000 meter fietsen.

Play4

Van der Poel, Claes, Lemmelijn en Couckuyt

Al die resultaten worden vervolgens omgezet naar een tijd en zo wordt de uiteindelijke winnaar bepaald. In het eerste seizoen van De Container Cup was dat de Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel, voor zijn Belgische collega’s Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. Eerste vrouw was atlete Hanne Claes die het haalde van wielrenster Jolien D’Hoore.

In seizoen 2 eindigde het op een thriller tussen de wereldkampioen indoorroeien en uiteindelijk winnaar Ward Lemmelijn en triatleet Marten Van Riel. Judoka Jorre Verstraeten bezette de laatste podiumplaats. Het drietal deed het overigens stuk voor stuk beter van Van der Poel een jaar eerder. Bij de vrouwen was het opnieuw een atlete, Paulien Couckuyt, die een wielrenster, Lotte Kopecky, klopte.

Derde seizoen

Hoewel op twee seizoenen tijd in totaal al 78 topsporters en -sters zich aan de loodzware uitdaging waagden, zijn er blijkbaar nog kandidaten genoeg voor een derde seizoen. Play4 maakte namelijk zojuist bekend dat De Container Cup binnenkort terugkeert. Dat deed de zender met een filmpje waarin vaste commentatoren Wesley Sonck en Pedro Elias de beruchte container gaan inspecteren, om daar te ontdekken dat er een pijnlijke vergissing is gebeurd.

De Container Cup is binnenkort opnieuw van maandag tot en met donderdag te zien op Play4.

Meer
Lees meer...