‘De Verraders’ neemt verrassende wending: Eén verrader biecht alles op

Normaal gezien schrijven we na elke aflevering van De Verraders over de twee afvallers van de avond. Dat is deze keer niet het geval, want het spel nam zonet een verrassende wending. Niemand werd vermoord, en we kregen deze keer ook niet te weten wie de kandidaten naar huis zouden gestuurd hebben. Verrader Loïc Van Impe koos er namelijk voor om de aflevering met een plottwist te laten eindigen.

In De Verraders vallen er normaal gezien elke week twee kandidaten af. Eentje wordt vermoord door de verraders en eentje wordt na het ontbijt door de bondgenoten verbannen. Toch was dat in deze aflevering niet het geval, want verrader Loïc Van Impe zorgde voor een gigantische verrassing. Hij besloot om tijdens het gesprek aan de ronde tafel alles op te biechten, zonder dat Jamie-Lee Six, de andere overgebleven verrader nadat Walter Damen werd ontmaskerd, daarvan op de hoogte was.

Plottwist

Het einde van De Verraders komt alsmaar dichterbij, en dat betekent ook dat het alleen maar spannender begint te worden. Voor de aflevering van vandaag zaten er nog vijf bondgenoten en twee verraders in het spel, wat betekende dat de bondgenoten nog een tandje moesten bijsteken.

Toch kwam de grootste hulp van een vijand. Tijdens het gesprek aan de ronde tafel, waar de kandidaten de kans krijgen om een kandidaat te verbannen, stond verrader Loïc Van Impe ineens op om een bekentenis te doen. “Ik ben een verrader”, klonk het.

Speech

De uitspraak van Loïc zorgde voor heel wat verbaasde blikken aan tafel. Een groot deel van de kandidaten had tot op dat moment zijn pijlen op journaliste Hannelore Simoens gericht, en had zelfs nog niet nagedacht over Loïc. Tot nu, natuurlijk. Want ineens kwam de tv-kok met een grote schuldverklaring op de proppen.

“Vanaf dag één heb ik een belofte gemaakt, een pact met de mensen uit mijn wagon”, vertelde Loïc aan de ronde tafel. “We hebben die gemaakt toen we nog niet wisten of we bondgenoot of verrader gingen zijn. Als dat pact dan verbroken wordt, dan bloedt mijn hart. Wel, ik wil nu graag proberen het verschil te maken. Stem allemaal unaniem op mij. Want belofte maakt schuld: vanavond vertrekt een tweede verrader. Ik ben een verrader.”

Hoe de andere kandidaten daarop zullen reageren en of ze door Loïcs bekentenis ook écht op hem gaan stemmen, dat zien we dus volgende week pas.

Bekijk het fragment hier:

De Verraders is elke maandag om 20.35 uur te zien bij VTM en via VTM GO.

Meer
Lees meer...