‘De Verraders’: Deze kandidaten moeten deze week het kasteel verlaten

Het wordt nu echt wel spannend in De Verraders. Na vorige week bleven er nog maar zeven bondgenoten over, en moesten zij het nog steeds opnemen tegen drie verraders. Deze aflevering zorgde voor heel wat extra zenuwen, want de netten rond advocaat en verrader Walter Damen begonnen zich te sluiten. Uiteindelijk werd hij verbannen, nadat hij samen met Loïc Van Impe en Jamie-Lee Six eerst nog actrice Nora Dari vermoordde.

Het einde van De Verraders begint te naderen. Dat betekent ook dat de groep alsmaar kleiner wordt, en de kans op een exit van een verrader dus ook. Deze week was het zover, want verrader Walter Damen moest het spel verlaten. Medeverraders Loïc en Jamie-Lee leken niet al te verrast, want ook zij begonnen aan Walters intenties te twijfelen.

Vermoord

Voor het tijd was voor de intense eliminatie aan de ronde tafel, mochten de drie verraders ‘s nachts eerst nog iemand vermoorden. Dat werd actrice Nora Dari, die volgens het trio veel te dicht bij de waarheid kwam. Zij moest dus midden in de nacht het kasteel verlaten en maakte de eliminatie van de ochtend nadien niet meer mee.

“Ik zie het als een eer”, vertelde ze aan presentator Staf Coppens tijdens haar exit. “Ik denk dat ik vermoord ben omdat ik het doorheb. Ik ben er oprecht zeker van dat Loïc en Walter verraders zijn.” Uiteindelijk vertelde ze ook dat ze trots is op hoe ze het spel heeft gespeeld.

Verbannen

En of ze het spel goed speelde, want Nora had het bij het rechte eind. Na het ontbijt kregen de overgebleven zes bondgenoten en de drie verraders nog eens de kans om een kandidaat te verbannen. Terwijl advocaat Walter Damen vorige week nog buiten schot bleef, waren de pijlen -vooral die van Niels, Kim en Maureen- deze week overduidelijk wel op hem gericht. Ook journaliste Hannelore Simoens ontsnapte aan de verbanning, ondanks het feit dat velen haar nog steeds zeer verdacht vinden. 

De bondgenoten hebben met de eliminatie van Walter Damen dus de eerste verrader te pakken en Walter zelf kon er mee leven. “Ik ben eigenlijk blij dat het achter de rug is”, klonk het bij Walter. “Zij die in het begin van het spel dachten dat het leuk is om verrader te zijn, je vergist je. Ik heb altijd geweten dat als er een verrader zou sneuvelen, ik de eerste zou zijn en ik had nooit gedacht dat het zo lang zou duren.”

De Verraders is elke maandag om 20.35 uur te zien bij VTM en via VTM GO.

Meer
Lees meer...