‘De Verraders’: Deze 18 bekende Vlamingen zijn binnenkort te zien in nieuw VTM-programma

VTM start binnenkort met een nieuw programma waarin bedrog, leugens en manipulatie centraal staan. In De Verraders test presentator Staf Coppens acht dagen lang 18 bekende Vlamingen in een kasteel in Kerkrade. 15 van hen zijn bondgenoten, maar 3 ervan zijn verraders. Slagen zij erin onder de radar te blijven, of worden ze ontmaskerd.

Het programma De Verraders komt overgewaaid uit Nederland en doet op het eerste zicht denken aan De Mol. Toch zijn er enkele grote verschillen. Zo zijn er hier maar liefst drie verraders én weet je als kijker op voorhand wie dat zijn. Zo kan je op een heel andere manier naar het spel kijken.

Ook de verraders kennen elkaar, maar de bondgenoten weten enkel hun eigen rol. Zij zullen tijdens het spel moeten proberen te achterhalen wie ze kunnen vertrouwen en wie niet. Overdag zullen de deelnemers in een kasteel in Kerkrade opdrachten uitvoeren om een zo groot mogelijke zilverschat te verzamelen, maar ’s nachts wordt het spel pas echt gespeeld. De verraders mogen dan namelijk telkens één bondgenoot vermoorden. Zij kunnen dan weer wraak nemen door één verdachte te verbannen naar de ronde tafel. De groep die op het einde van het spel in de meerderheid is, wint De Verraders.

Dit zijn de 18 deelnemers van De Verraders:

Ann Wauters, Astrid Coppens en Bart Kaëll

De eerste kandidate is Ann Wauters. Zij zal alvast zelfvertrouwen kunnen tanken door te kijken naar de Nederlandse editie van De Verraders, waar een basketbalspeelster Chatilla van Grinsven – samen met zangeres en K2 zoekt K3-jurylid Samantha Steenwijk – één van de twee winnende finalisten was. “Ik heb altijd in teams gespeeld en ook in heel veel verschillende teams. Dus ik denk dat ik mensen wel wat kan aanvoelen. Dat kan een voordeel zijn in dit spel. Dat liegen en bedriegen, dat gaat heel intens worden”, blikt ze vooruit.

Model en realityster Astrid Coppens waagt ook haar kans in De Verraders. “In mijn eigen realityprogramma’s heb ik altijd een rolletje gespeeld en een enorme uitvergroting. Nu gaan de mensen de echte Astrid ontdekken. Misschien lacht iedereen nu met mij, maar ik heb er vertrouwen in dat ik wel tot het einde kan geraken”, klinkt het bij haar.

De eerste man op de deelnemerslijst is Bart Kaëll. Hij kijkt alvast uit naar de spanning die het spel ongetwijfeld met zich mee zal brengen. “Het is heel spannend, maar ik hou van spannende momenten. Ik ben iemand die graag uitdagingen aangaat en van het leven proeft. Als het uitdagingen zijn die wat verder gaan dan het normale vind ik dat wel leuk. Je voelt dat de spanning stijgt: wie wordt verrader, wie bondgenoot, welke tactiek moeten we toepassen?”, laat een enthousiaste Bart Kaëll weten.

Ann Wauters, Astrid Coppens en Bart Kaëll – Bron: VTM

Dirk Draulans, Dominique Persoone en Hannelore Simoens

“Ik ben van plan om het echt Darwiniaans te spelen en mij maximaal aan te passen aan de veranderende omgevingsomstandigheden. Pure natuurlijke selectie. Biologisch gezien zouden vrouwen het spel moeten winnen omdat zij makkelijker interageren met elkaar. Ze hebben meer de neiging om samen te spannen en zijn ook communicatief waardiger. Mannen blijven net iets te veel met de onderliggende mannelijke competitie bezig”, zegt bioloog Dirk Draulans over zijn deelname aan De Verraders. Een blik bij onze noorderburen toont alvast dat hij gelijk heeft, want de top vier daar was vrouwelijk.

Aan die statistiek zal Dominique Persoone ongetwijfeld iets willen veranderen. De Brugse chocolatier was recent nog te zien in Over De Oceaan en gaat nu een nieuw avontuur aan. “Ik ben áltijd – denk ik – op zoek naar avontuur. I’m here to join the moment, let’s have fun. It’s nothing personal, it’s just a game. En ik ben sowieso al een beetje de bad boy”, klinkt het enthousiast.

Ook VTM-journaliste Hannelore Simoens is van de partij. “Mijn strategie zal zijn om gewoon mezelf te blijven. In groep ben ik niet al te luid, maar ik vertel veel en vraag – journalist zijnde – vooral ook veel. Dat zal mijn strategie zijn”, verklapt zij op voorhand.

Dirk Draulans, Dominique Persoone en Hannelore Simoens – Bron: VTM

Inge Onsea, Issam Dakka en Jamie-Lee Six

Een iets minder bekende naam op de deelnemerslijst is Inge Onsea. Zij is medeoprichter en creatief directeur van modemerk Essentiel Antwerp en dus wel bestand tegen wat stress. Toch begint ze aan De Verraders zonder enige druk. “Ik heb niks voorbereid en dat is eigenlijk een beetje de rode draad in mijn leven. Ik ga overal in zonder plan. Of ik een verrader wil zijn? Tuurlijk! Zijn er mensen die géén verrader willen zijn?”, klinkt het.

Issam Dakka was als acteur al onder andere te zien in Geub, Baptiste, De Luizenmoeder en Lisa. In De Verraders zal het grote publiek de persoon achter de acteur leren kennen., al kan het natuurlijk ook dat hij een rolletje zal spelen. “Ik heb als acteur de rol van rechercheur gespeeld, dus ik zou een super goede speurder moeten zijn. We gaan zien wat dat mij oplevert in dit spel. Of ik graag een verrader wil zijn? Ja. Absoluut”, blikt hij vooruit.

“Ik ben echt super gedreven. En ik kan niet tegen mijn verlies. Bovendien ben ik te koppig. Echt zot koppig. Een match made in heaven om te winnen denk ik. Eerlijkheid en bedrog zijn hier hetzelfde”, laat de razend ambitieuze influencer Jamie-Lee Six weten over haar deelname.

Inge Onsea, Issam Dakka en Jamie-Lee Six – Bron: VTM

Kim Van Oncen, Loïc Van Impe en Maureen Vanherberghen

Kim Van Oncen is op dit moment te zien in Dertigers als de rebelse Saartje, maar binnenkort waagt ze haar kans in De Verraders, iets wat haar toch wat zenuwachtig maakt. “Ik ben normaal een controlefreak. Ik vind dit zo spannend! Ga ik een verrader zijn? Ga ik een bondgenoot zijn? Gaan het leuke mensen zijn? Ik heb er weinig van geslapen. En je slaapt hier best met één oog open”, blikt ze vooruit.

Minder twijfel lijkt er te zijn bij televisiekok Loïc Van Impe. “Of ik goed kan liegen? Ik kan een spel spelen. En als ik daarvoor de spelregels moet volgen – want dat zíjn de spelregels – dan zal ik dat doen ja”, laat hij weten aan de start van het spel.

Een opvallende kandidate in De Verraders is radiopresentatrice Maureen Vanherberghen (Qmusic). Haar deelname is vooral opvallend omdat met Sieg De Doncker ook haar vriend meedoet aan het programma. Zullen zij elkaar kunnen vertrouwen, of moet iemand noodgedwongen liegen? “Ik denk dat het in ons nadeel is dat Sieg en ik als koppel meedoen. Mensen zien het als een bedreiging dat wij een team kunnen zijn. Maar we hebben wel echt tegen elkaar gezegd: dat is hier De Verraders, het is ieder voor zich”, zegt ze duidelijk.

Kim Van Oncen, Loïc Van Impe en Maureen Vanherberghen – Bron: VTM

Niels Albert, Nora Dari en Sieg De Doncker

Met Niels Albert zal er nog een voormalige topsporter aanwezig zijn in het kasteel in Kerkrade. De ex-veldrijder lijkt zijn competitiviteit alvast nog niet verloren te zijn. “Ik ben een competitiebeest dus ik zou heel graag voor de winst gaan. Maar over het algemeen moet het spelplezier bij mij op de eerste plaats komen. Ik vind het een heel leuk spel om aan mee te doen”, zegt hij.

De amper 20-jarige actrice Nora Dari was de voorbije jaren met wtFOCK en Panna in twee jongerenreeksen te zien en zal zich nu op VTM aan het grote publiek tonen. “Ik denk dat ik een goede verrader zou kunnen zijn, omdat ik ver durf te gaan in het liegen. Ik zou tot op het punt gaan dat ik zelfs mijn eigen leugens zou gaan geloven. Ik ben jong, maar mij niet onderschatten”, blikt ze vooruit op De Verraders.

Zoals eerder al vermeld, is ook televisiegezicht Sieg De Doncker van de partij in Kerkrade en ook hij is duidelijk bereid te liegen tegen zijn partner. “Ik moet nu eigenlijk ook Maureen níet vertrouwen. Dat wordt heel lastig. Wij spelen op een ander niveau, want de andere mensen ken ik niet en vertrouw ik dus sowieso niet. Maar als puntje bij paaltje komt en ik moet liegen, dan ga ik gewoon liegen tegen Maureen”, klinkt het eerlijk.

Niels Albert, Nora Dari en Sieg De Doncker – Bron: VTM

Walter Damen, Ward Lemmelijn en Wendy Van Wanten

Als strafpleiter is Walter Damen niet onbekend met leugens, iets wat hij hoopt te kunnen gebruiken in De Verraders. “Ik ben natuurlijk dag in dag uit bezig met de leugen. De leugen detecteren en ook bekijken hoe bepaalde partijen zich opstellen. Eigenlijk past dat een beetje in mijn normale biotoop. Maar voor één keer moet ik mezelf verdedigen”, zegt hij vol vertrouwen.

Ward Lemmelijn is niet de meest bekende deelnemer in De Verraders, maar daarom niet minder gevaarlijk. De Limburger is namelijk een echt competitiebeest en werd al wereldkampioen indoor roeien en won De Container Cup voor studenten. “Als wereldkampioen in het roeien weet ik wel wat het is om voor de winst te strijden. Dat ga ik hier ook sowieso doen. Ik vertrouw Dominique het minste, dat lijkt me een doordachte sluwe man, zeker in spelletjes”, zegt hij.

De laatste naam op de deelnemerslijst van De Verraders is Wendy Van Wanten. We kennen de zangeres als iemand die altijd open en eerlijk is, maar voor één keer wil ze dat gerust veranderen. “Ik denk dat de kandidaten mij vooral inschatten als Wendy die humoristisch en lief is, maar die niet echt in staat is om te liegen of een andere rol te spelen. Maar ik ben met twee. Ik heb Wendy Van Wanten die haar typetje kan spelen en ik heb Iris die Wendy in het oog houdt. Ik zal zien welke ik zal vertolken”, blikt ze vooruit.

Walter Damen, Ward Lemmelijn en Wendy Van Wanten – Bron: VTM

Bekijk de eerste beelden van De Verraders:

De Verraders is vanaf maandag 7 februari om 20.35 uur wekelijks te zien op VTM.

Meer
Lees meer...