Opnames ‘Dertigers’ gestart: zo ziet de set eruit tijdens corona

Goed nieuws voor alle fans van Dertigers. Na een onderbreking door de coronacrisis zijn de opnames voor het derde seizoen dan toch eindelijk gestart. Eén deelde zelfs enkele beelden vanop de eerste draaidag.

De uitbraak van het nieuwe coronavirus legde de opnames van zowat alle fictiereeksen stil. Dat was ook het geval bij de VRT. Niet alleen de dagelijkse soap Thuis, maar ook de populaire fictiereeks Dertigers moest zijn opnames uitstellen.

Gelukkig kwam er enkele weken goed nieuws toen Eén liet weten dat de opnames van het derde seizoen van Dertigers dan toch bijna konden beginnen. En nu is het eindelijk zover. Aan de Antwerpse kaaien hadden actrices Kim Van Oncen (Saar) en Ellen Verest (Nora) hun eerste draaidag. De komende dagen staan er ook voor de andere leden van de cast opnames op het programma.

Dertigers coronavirus set Noor Saar
Bron: VRT

Coronamaatregelen

Bron: VRT

Het coronavirus zorgt er uiteraard ook op de set voor dat de crew en de cast heel wat extra voorzorgsmaatregelen moeten nemen. Zo worden er tijdens de make-up gezichtsschermen gedragen en repeteren de acteurs met mondmaskers aan. Enkel tijdens het draaien zelf gaan de mondmaskers af.

“De sfeer op de set was onmiddellijk zoals de andere jaren, met of zonder masker! Wat ik wel mis, zijn de gezellig babbels met onze make-up artiest. Normaal zouden we elkaar na zo’n lange tijd uitvoerige updates geven. En als ze nu verder staat en iets zegt met het masker en de faceshield aan, versta ik er helemaal niets van. Een voordeel: Ik heb vandaag ook al direct nachtscènes dus dan kan ik straks wel ongegeneerd geeuwtjes laten, met al die afstand tussen ons!”, zegt actrice Kim Van Oncen.

Scenario

Over het scenario van het derde seizoen van Dertigers is uiteraard nog niets bekend. Toch kunnen we uit de beelden vanop de set wel al iets afleiden. Het vorige seizoen eindigde namelijk met Saar die al huilend op de trein naar Londen stapte. De foto’s van de eerste opnamedag maken echter duidelijk dat Saar opnieuw in Antwerpen zal opduiken.

Dertigers is dit voorjaar te zien op Eén.

Meer
Lees meer...