‘Dertigers’ begint binnenkort met opnames nieuw seizoen

Goed nieuws voor de fans van Dertigers. De opnames van het derde seizoen van de Eén-reeks kunnen binnenkort dan toch van start gaan. Daardoor zal de reeks in het voorjaar uitgezonden kunnen worden.

De uitbraak van het nieuwe coronavirus legde de opnames van zowat alle fictiereeksen stil. Dat was ook het geval bij de VRT. Zij moesten het seizoen van de dagelijkse soap Thuis vroeger stoppen, maar kwamen na een succesvolle proefopname met goed nieuws. Opnames bleken zelfs met de coronamaatregelen mogelijk.

Derde seizoen

Minder goed nieuws was er over Dertigers. Het scenario en de specifieke manier van filmen, zorgde ervoor dat de opnames voor het derde seizoen uitgesteld moesten worden. Een maand later is er dan toch goed nieuws, want nu is er een startdatum voor die opnames: 6 juli. Dat is maar enkele weken later dan de oorspronkelijke planning. Daardoor zal het nieuwe seizoen toch in het voorjaar van 2021 uitgezonden kunnen worden.

De opnames zullen gebeuren op basis van het protocol dat binnen de productiesector is afgesproken. Hierbij zal er uiteraard rekening gehouden worden met de nodige veiligheidsvoorschriften.

Dertigers VRT
Dertigers – Bron: VRT

“Hoopgevend”

“Het feit dat het derde seizoen er toch komt, voelt hoopgevend en verlossend. Het zorgt dat ik nu nog meer koester wat we samen mogen delen. Ik kijk ontzettend uit naar het weerzien en om er samen weer iets moois van te maken. Als collega’s, maar bovenal … als vrienden”, reageert Ellen Verest, die Nora speelt in de reeks.

“Eindelijk! Ik was al bang dat ik een veertiger zou zijn tegen de tijd dat we terug mochten beginnen draaien. Ik kijk het meest uit naar de wrapparty … bubbels met onze Dertigers-bubbel smaken toch eens zo goed”, klinkt het enthousiast bij Kim Van Oncen, Saartje in Dertigers.

“Met één persoon closer”

Bij Marathonradio op MNM gaf ze meer uitleg over hoe die opnames precies in hun werk zullen gaan. “Het zal er anders aan toe gaan dan we gewend waren. Maar nu we allemaal in bubbels van tien mogen zitten, is er weer veel mogelijk. Als we privé allemaal wat voorzichtig en verantwoordelijk zijn, dan kunnen we in die groep van tien ons werk doen”, legt ze uit. “In die bubbel van 10 mag je met één persoon closer contact hebben. Ik weet al met wie dat in het geval van mijn personage Saartje zal zijn, maar dat mag ik nog niet zeggen.”

Meer
Lees meer...