Left Right
scrollTop top

‘Thuis’ start voorbereiding voor nieuwe opnames


Thuis coronavirus
© VRT

Goed nieuws voor de fans van Thuis, want de soap begint binnenkort misschien al met nieuwe opnames. Nadat de crew vorige week proefopnames heeft gedraaid, zijn de voorbereiding voor nieuwe opnames gestart. De definitieve beslissing daarover moet wel nog genomen worden. Dat gebeurt over twee weken door het Directiecollege.

Het nieuwe coronavirus heeft een impact op alle onderdelen van ons leven. Omdat iedereen aan social distancing moest doen, zag ook de Eén-soap Thuis zich genoodzaakt om de opnames stil te leggen, nu bijna twee maanden geleden. Daardoor kregen we op 24 april al, vroeger dan gepland, de spannende seizoensfinale. Het was rond die periode ook dat de VRT liet weten dat nieuwe afleveringen ten vroegste na de zomer zullen uitgezonden worden.

Proefdag op veilige afstand

Bron: VRT

Maar vorige week kwam er dan toch goed nieuws. De ploeg van Thuis zou namelijk onderzoeken of het mogelijk was om de opnames opnieuw op te starten in veilige omstandigheden. Een beperkte groep acteurs trok daarom naar de opnamestudio voor een proefdag. Daar speelden ze enkele oude scènes die zo aangepast waren dat de acteurs altijd minstens 1,5 meter afstand konden houden.

Afgelopen weekend heeft de crew van Thuis de tijd genomen om te kijken of de gedraaide scènes goed genoeg zijn om op de kijker los te laten. De conclusie bleek positief. “De ploeg heeft in veilige omstandigheden kunnen werken en heeft een Thuis kunnen maken die zijn plek verdient op Eén. Altijd, en misschien nu wel net meer, moet Thuis er gewoon zijn”, klinkt het bij Olivier Goris, netmanager van Eén.

Scenario’s aanpassen

Concreet wil dat zeggen dat de ploeg van Thuis zal beginnen met de voorbereiding op een heropstart. Zo moeten ze onder andere eerdere scenario’s aanpassen aan de nieuwe omstandigheden van de coronacrisis. Binnen twee weken zal het Directiecollege dan een definitieve beslissing nemen.

Bron: VRT

“Vanaf vandaag zijn onze schrijvers opnieuw bezig om al geschreven verhaallijnen aan te passen. Net zoals in de proefopnames van afgelopen vrijdag zullen deze scenario’s aangepast worden aan de 1,5-meter-realiteit, zonder aan het verhaal te raken. Daarnaast gaan we ook de linken met de realiteit moeten aanpassen. Het verhaal loopt door, dus wat voorheen mei en juni was, zal nu de herfst worden”, legt producer Hans Roggen uit.

Zo zien opnames van Thuis eruit tijdens de coronacrisis


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588