‘De Container Cup’ voor studenten: winnaar Ward Lemmelijn doet beter dan Mathieu van der Poel

Roeier Ward Lemmelijn heeft met een indrukwekkende prestatie De Container Cup – Student Edition gewonnen. De student van de Hasseltse Hogeschool PXL was maar liefst 42 seconden sneller dan Mathieu van der Poel. Bij de vrouwen won de West-Vlaamse Ilse Vandenhouweele van de Arteveldehogeschool in Gent.

In volle coronacrisis kwam Woestijnvis op de proppen met het nieuwe programma De Container Cup. Daarin namen 32 topsporters en 8 BV’s het in een container tegen elkaar op in zeven verschillende disciplines. Het VIER-programma kwam op een ideaal moment door het gebrek aan sportwedstrijden en nieuwe televisieprogramma’s en was een groot succes.

Studenten

Om niet-topsporters ook de kans te geven om zich te meten met de bekende toppers lanceerde Telenet in navolging De Container Cup – Student Edition. Daarvoor trokken ze met hun container naar vijf studentensteden: Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel. Het aantal deelnemers was beperkt tot 100 streng geselecteerde sportievelingen.

Door de coronacrisis mochten supporters jammer genoeg niet live komen aanmoedigen. Via een livestream op de website van Telenet werd alles wel massaal gevolgd. De stream is maar liefst 27.000 keer bekeken. “Dit evenement heeft al onze verwachtingen overtroffen. We zijn blij dat de studenten deze editie zo goed gesmaakt hebben. Het is overduidelijk dat ze nood hadden aan een sportieve uitlaatklep, nu het academiejaar in mineur dreigde te starten. Door dit geweldige succes, gaan we ook bekijken of we volgend jaar een nieuwe studenteneditie van De Container Cup kunnen organiseren”, zegt Telenet.

Limburg boven bij mannen

De Container Cup – Student Edition was ook sportief een succes. De uiteindelijk winnaar overtrof zelfs de prestatie van Mathieu van der Poel, die het televisieprogramma won. Ward Lemmelijn eindigde met een toptijd van 8 minuten en 8 seconden. Het is niet de eerste sportieve topprestatie van deze 22-jarige Limburgse student. Na even bij de beloften van de Nederlandse voetbalclub Roda JC gespeeld te hebben, ontdekte hij twee jaar geleden de indoor roeisport. Sindsdien pakte Lemmelijn al twee wereldtitels bij de beloften en probeert hij het nu ook outdoor.

Het zilver was nipt voor Tim Creusen met 5 seconden voorsprong op de bronzen Gerbrand Huts. Beiden doen overigens aan atletiek en studenten – net als de winnaar – in Hasselt. Creusen verpulverde overigens ook het record aan de monkey bars van judoka Dirk Van Tichelt. Roeier Marlon Colpaert en meerkamper Willem Geuskens vervolledigen de top vijf.

Gent boven bij de vrouwen

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Ilse Vandenhouweele, ook al een roeister. Zij is afkomstig uit Bredene, maar studeert Lichamelijke Opvoeding aan de Arteveldehogeschool in Gent. In het roeien doet zij zelfs beter dan wielrenster Jolien D’hoore. Op de tweede plaats strandt gymnaste Katrien Slabbynck. Het brons is voor 400 meter-loopster Elise Lasser. Veldloopster Seliha Buelens en danseres Zita Demarest vervolledigen de top vijf.

Zo ging de De Container Cup – Student Edition eraan toe:

Meer
Lees meer...