Kürt Rogiers presenteert ‘K2 Zoekt K3’, dat ook jury voorstelt

De zoektocht naar het nieuwe derde lid van K3 komt steeds dichterbij. VTM maakte vandaag bekend dat Kürt Rogiers samen met zijn Nederlandse collega Tooske Ragas K2 zoekt K3 zal presenteren dit najaar. Daarnaast is ook de jury bekendgemaakt en daarbij hoort een opvallende twist.

In februari maakte Klaasje bekend dat ze uit K3 stapt en dus moeten Hanne en Marthe op zoek naar een vervanger of vervangster. Dat ze zullen doen in een nieuwe versie van K2 zoekt K3 die dit najaar zal uitgezonden worden op VTM en de Nederlandse zender SBS6. Wat de rol van het duo precies zal zijn, is nog niet bekend, maar we zijn wel te weten gekomen hoe de jury te werk zal gaan.

Natalia en Ingeborg

Voor de overgebleven kandidaten voor een 100-koppige publieksjury moeten verschijnen, worden ze eerst voor de leeuwen gehoord aan een professionele jury. Die bestaat langs Vlaamse zijde uit Natalia en Ingeborg en vanuit Nederland uit Gordon en Samantha Steenwijk.

Dat viertal zal echter niet zomaar de kandidaten beoordelen. Zij worden namelijk opgesplitst in twee duo’s. Natalia en Samantha krijgen The Voice-gewijs de kandidaten enkel te horen, maar niet te zien. Zij zijn er dus om de stem te beoordelen. Ingeborg en Gordon daarentegen krijgen de zang niet te horen, maar kunnen wel kijken naar de optredens en dus oordelen over de performance én de K3-factor van de kandidaten.

De vierkoppige jury van K2 Zoekt K3 – Bron: VTM

Publieksjury

Kandidaten moeten er tijdens hun auditie in slagen om alle vier de juryleden te overtuigen. Enkel wanneer hen dat lukt, mogen ze door naar de publieksjury. Die divers samengestelde groep zal uiteindelijk beslissen wie door mag naar de studioshows.

K2 Zoekt K3 zal dit najaar te zien zijn op VTM. Kürt Rogiers en Tooske Ragas zullen het programma presenteren.

Meer
Lees meer...