‘K2 Zoekt K3’ is dit najaar te zien op VTM

Wat we eigenlijk al wisten, is nu ook bevestigd. Dit najaar zal je op VTM opnieuw kunnen kijken naar K2 Zoekt K3. Daarin zullen Hanne en Marthe op zoek gaan naar een nieuw derde lid van K3. Daarbij zal het voor de eerste keer niet enkel gaan tussen meisjes, maar kunnen ook jongens en mensen die als non-binair door het leven gaan kans maken op een plekje in de groep.

Doordat Klaasje eerder dit jaar bekendmaakte dat ze uit K3 zou stappen, is K3 binnenkort opnieuw K2. Maar niet voor lang, want dit najaar zal er gezocht worden naar een vervang(st)er voor Klaasje. En dat zal opnieuw gebeuren in een televisieprogramma.

K2 Zoekt K3

In de eerste trailer voor K2 Zoekt K3 krijgen we de geschiedenis van de groep te zien. Zo zien we hoe Josje in 2009 K2 Zoekt K3 won en hoe Hanne, Marthe en Klaasje in 2015 de drie winnaressen werden van K3 Zoekt K3. Doordat Klaasje nu besloten heeft om K3 te verlaten zal er dus opnieuw gezocht worden naar één nieuw lid.

Die zoektocht zal weer te zien zijn op televisie en zal ook terugkeren naar de zender VTM, waar ook de eerste twee seizoenen verschenen. Daar zijn ze bij VTM dan ook erg blij mee. “Met VTM waren we erbij toen Josje de fakkel overnam van Kathleen en toen Hanne, Marthe en Klaasje de gloednieuwe K3 vormden”, klinkt het bij Maarten Janssen, channel manager bij VTM. “Met K3 Zoekt K3 schreven we toen geschiedenis. De grote finale brak records en staat met meer dan 1,8 miljoen kijkers nog steeds in de top 10 van best scorende VTM-programma’s ooit.”

“Helemaal anders”

Hoewel het programma dezelfde naam krijgt als de eerste editie uit 2009, zal het er toch heel anders uitzien dan toen er een vervangster gezocht werd voor Kathleen. Davy Parmentier, creatief directeur VTM: “De voorbije maanden is in alle stilte gewerkt aan een gloednieuw format, dat nog spannender en verrassender zal worden dan K3 Zoekt K3. Gezien het hoge aantal inschrijvingen, willen we zoveel mogelijk kandidaten de kans geven om auditie te doen”, verklapt Davy Parmentier, creatief directeur bij VTM alvast. “Bovendien hoeft de opvolger deze keer niet noodzakelijk een meisje te zijn. Daar is allemaal rekening mee gehouden in het nieuwe concept. Hoe die nieuwe formule precies werkt, wie het presenteert en wat de rol van Hanne, Marthe en Klaasje wordt, dat houden we nog even geheim.”

Het gaat deze keer dus niet meer enkel om vrouwelijke deelnemers, want ook mannen en mensen die zich identificeren als non-binair mochten hun kans wagen. In totaal deden maar liefst 22.690 mensen dat. Op dit moment zijn er nog 1.442 mensen in de running. Het gaat om 1.270 vrouwen, 168 mannen en 4 personen die zich identificeren als non-binair.

Bekijk hier de trailer voor het nieuwe seizoen van K2 Zoekt K3:

Meer
Lees meer...