‘De Verraders’: Staf Coppens kiest welke drie kandidaten als verraders zullen spelen

De eerste aflevering van het nieuwe VTM-programma De Verraders zorgde meteen voor heel wat spanning. Presentator Staf Coppens duidde na een gesprek met alle deelnemers namelijk de drie kandidaten aan die de komende tijd de anderen zullen proberen tegenwerken en vermoorden. Loïc Van Impe, Walter Damen en Jamie-Lee Six werden uiteindelijk gekozen als verraders.

Maandagavond ging op VTM een nieuw programma van start. De Verraders komt overgewaaid uit Nederland en doet op het eerste zicht denken aan De Mol. Toch zijn er enkele grote verschillen. Zo zijn er hier maar liefst drie verraders én weet je als kijker op voorhand wie dat zijn. Zo kan je op een heel andere manier naar het spel kijken.

Ook de verraders kennen elkaar, maar de bondgenoten weten enkel hun eigen rol. Zij zullen tijdens het spel moeten proberen te achterhalen wie ze kunnen vertrouwen en wie niet. Overdag zullen de deelnemers in een kasteel in Kerkrade opdrachten uitvoeren om een zo groot mogelijke zilverschat te verzamelen, maar ’s nachts wordt het spel pas echt gespeeld. De verraders mogen dan namelijk telkens één bondgenoot vermoorden. Die kunnen dan weer wraak nemen door één verdachte te verbannen aan de ronde tafel. De groep die op het einde van het spel in de meerderheid is, wint De Verraders en krijgt de waarde van de zilverschat.

Loïc Van Impe, Walter Damen en Jamie-Lee Six

In de eerste aflevering zagen we hoe 18 bekende Vlamingen aan het spel begonnen in een kasteel in Kerkrade. Zij gingen daar een gesprek aan met Staf Coppens waarna de presentator van iedereen zou bepalen wat de komende tijd hun rol was. 15 deelnemers zouden het spel spelen als bondgenoten en het zo opnemen tegen 3 verraders.

Na al die gesprekken namen de kandidaten plaats rond de tafel en duidde Staf Coppens de verraders aan met een tik op hun schouder. Die drie waren televisiekok Loïc Van Impe, strafpleiter Walter Damen en influencer Jamie-Lee Six.

Loïc Van Impe, Walter Damen en Jamie-Lee Six – Bron: VTM

Eerste reactie verraders

“Toen ik de hand van Staf op mijn schouder voelde, dacht ik meteen: lap, ik heb het zitten”, reageerde Walter Damen tijdens de uitzending. “Ok ik ben het nu, nu blijven we gewoon op dezelfde manier zitten en we doen gewoon zoals altijd. Dat Jamie-Lee en Loïc de andere verraders zijn, gaf meteen een vertrouwdheid. Ik ga al geen ruzie maken met mijn medeverraders en denk dat wij een mooi team gaan kunnen vormen. Mijn tactiek? De mensen die potentieel verrader zijn wil ik echt in het spel houden. Die ga ik niet vermoorden, om op die manier veel potentiële kandidaat-verraders te behouden.”

“Ineens voelde ik mijn hartslag ongelofelijk hard gaan. Ik hoopte dat niemand het zou horen. Gelukkig kan dat niet, want het was echt wel hard”, was de reactie van Loïc Van Impe op het tikje van Staf Coppens. “Ik zag onmiddellijk de blik van Jamie-Lee, wat ik echt niet had verwacht. En dan nog Walter … We zaten allemaal in wagon 1 en nu zijn we alle drie verraders.”

“Ik ben een verrader, ik durf het zelfs niet luidop te zeggen. Ik vind het absurd”, reageerde Jamie-Lee Six. “Ik deed mijn ogen open aan tafel en dacht: dat kan toch niet. Ik ben blij dat het samen met Loïc en Walter is. Het klikt, het zit goed. Maar ik ben super gedreven. Ik zou verraders durven opofferen om het spel te kunnen uitspelen. Daar heb ik zelfs al over nagedacht, en dat is vies. Waar zijn wij aan begonnen?”

Eerste moord en verbanning

Aan het einde van de eerste aflevering van De Verraders zagen we hoe Loïc Van Impe, Walter Damen en Jamie-Lee Six voor het eerst ’s nachts samenkwamen. Daar zullen ze samen beslissen wie als eerste vermoord wordt en het spel dus moet verlaten. Wie zij uiteindelijk kozen, krijgen we volgende week te zien. Daar zullen we meteen ook te weten komen wie de bondgenoten zien als verdachte en wie dus aan de ronde tafel zal verbannen worden.

Bekijk hier hoe Staf Coppens de verraders aanduidt:

De Verraders is iedere maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...