‘De Verraders’: Welke drie deelnemers mogen liegen en bedriegen?

Volgende week, op maandag 7 februari, gaat De Verraders van start op VTM. In dat programma gaan maar liefst 18 bekende Vlamingen de strijd aan om de verraders binnen de groep te ontmaskeren. In een eerste fragment is nu te zien hoe presentator Staf Coppens op zoek gaat naar de drie verraders die de boel zullen saboteren.

Vanaf 7 februari gaat er op VTM een nieuw mysterieus programma van start. Over de exacte inhoud is nog niet heel veel geweten, maar wat we wel weten is dat er 18 deelnemers zijn, waarvan 3 verraders. Die zullen in de eerste aflevering worden gekozen en in tegenstelling tot The Masked Singer en De Mol, zullen de kijkers meer weten dan de deelnemers zelf. We zullen het volledige spel dus mee kunnen volgen door de ogen van de saboteurs.

Het spel

De gekende inhoud lijkt een beetje op het spel Weerwolven. Er zijn 18 deelnemers, waaronder 3 verraders. Die mogen elke nacht iemand ‘vermoorden’ en de deelnemers moeten zien te achterhalen wie hen bedriegt. Het spel gaat dag en nacht door, en iedereen zit acht dagen met elkaar opgesloten. Ze hebben geen contact met de buitenwereld en moeten dus samenwerken om de verraders te ontmaskeren. Maar dat is natuurlijk niet makkelijk, als de saboteurs zelf ook meespelen en de groep naar hen toe proberen te trekken.

In de allereerste aflevering zullen de drie verraders dus al aangeduid worden, en dat gebeurt op een opvallende manier. Terwijl alle deelnemers samen rond een grote tafel zitten, zullen de bedriegers een tik op de schouder krijgen. Daardoor weten ze dat voor hen de reis volledig zal veranderen. Na die aanduiding slaat de sfeer meteen om, want vanaf dan voelt het voor niemand nog aan als een leuk scoutskamp. “Tot dan was het kampvuur, scouts, gezellig en gibberen. Ineens voel je dat iedereen anders wordt. Stiller, ernstiger, banger”, klonk het meteen bij deelnemer Dirk Draulans.

De deelnemers

In een eerste fragment is alvast te zien hoe Staf Coppens eerst elke kandidaat apart neemt om hen te vragen of ze eventueel een verrader zouden kunnen zijn of dat net helemaal niet willen. De deelnemers van dit jaar zijn basketbalspeelster Ann Wauters, model Astrid Coppens, zanger Bart Kaëll, bioloog Dirk Draulans, chocolatier Dominique Persoone, journaliste Hannelore Simoens, ontwerpster Inge Onsea, acteur Issam Dakka, influencer Jamie-Lee Six, actrice Kim Van Oncen, televisiekok Loïc Van Impe, radiopresentatrice Maureen Vanherberghen, veldrijder Niels Albert, actrice Nora Dari, televisiegezicht Sieg De Doncker, strafpleiter Walter Damen, roeier Ward Lemmelijn en zangeres Wendy Van Wanten. Wij zijn alvast benieuwd wie van hen de rest zal proberen verraden.

Bekijk hier alvast een fragment uit de eerste aflevering van De Verraders:

De Verraders is vanaf maandag 7 februari om 20.35 uur elke week te zien op VTM en via VTM GO.

Meer
Lees meer...