‘De Mol’: Met deze verborgen tips had je Lennart kunnen ontmaskeren

Het zit er nu officieel op. Na wekenlang zoeken weten we wie de mol is en hoe hij het aanpakte. In de laatste aflevering zaten naar goede gewoonte ook de verborgen tips die je naar de mol hadden kunnen leiden. En daarbij was dit jaar een belangrijke rol weggelegd voor je hond.

Om het met de woorden van Gilles De Coster te zeggen: “Alles hat ein ende“. En jammer genoeg geldt dat ook voor De Mol. Gisterenavond werd de laatste aflevering uitgezonden. Daarin kregen we te zien hoe de kandidaten elkaar na maanden terug zagen en konden we ook mol Lennart aan het werk zien.

Axolotl

Een dier dat heel Vlaanderen even in de ban had, was het de axolotl van Lennart. In de eerste aflevering vertelde hij – meermaals – over zijn “heel wetenschappelijke” huisdier. Veel speurwerk was er niet nodig om te achterhalen dat een axolotl een molsalamander is en zo was de eerste theorie geboren.

Maar hoewel het wel naar de juiste mol verwees, was dit geen tip. Zo kregen we in de laatste aflevering de befaamde axolotl te zien, die al jaren bij Lennart woont en dus niet speciaal in huis was gehaald voor De Mol.

Verborgen tips

Uiteraard waren er wel echte tips die naar de mol verwezen. Zo vloog Lennart met zijn vliegtuig over de gemeente Mol, maar kon je hem ook gespot hebben tijdens de Herfstbeelden. Net zoals in de opdracht van De Mol gaf Lennart daar een tip via de webcam van het programma. Hij was daarbij te zien op het strand met een grote M in z’n handen.

Een tip die wel gevonden werd, was dat Lennart als een nar werd afgebeeld in het sprookje waarmee de zevende aflevering begon. Dit was een verwijzing naar hoe Lennart de groep – zoals een nar – op het verkeerde spoor probeerde te zetten.

Toon voor honden

De leukste verborgen tip van het jaar hing samen met de teckel Isidoor. De groep kreeg dit jaar een schattige reisgenoot mee. Daardoor zat er een verborgen tip naar de mol verborgen in de afleveringen die enkel te vinden was door honden. In elke aflevering sinds Isidoor mee op reis was, zat een hoge toon die enkel honden kunnen horen verstopt in de aflevering. Die toon was telkens te horen wanneer Lennart in beeld was. Zo had je dus misschien kunnen opmerken dat je trouwe viervoeter elke week blafte naar Lennart. Dat was dus niet omdat hij een hoofd heeft dat honden agressief maakt, maar wel omdat ze op dat moment de hoge toon konden horen.

Maar daarnaast kon je Lennart ook ontmaskeren omdat hij Isidoor aaide in morsetaal. De persoon die deze tip had gevonden voor de uitzending is officieel de beste speurder van het jaar.

Bekijk hier een overzicht van alle verborgen tips van dit jaar:

Lees ook: ‘De Mol’: 37 momenten waarop je “de beste mol ooit” door had kunnen hebben

Meer
Lees meer...