‘De Verraders’: deze kandidaten moeten deze week het spel verlaten

Gisteren was het tijd voor de vijfde aflevering van De Verraders op VTM. Bij aanvang van de aflevering waren er nog drie verraders en negen bondgenoten in het spel, dus dat betekende dat de bondgenoten een tandje moesten bijsteken. Toch leken de overgebleven kandidaten het niet met elkaar eens te zijn, wat zorgde voor heel wat spanningen en geen uniforme mening. De verraders konden dus rustig hun gang blijven gaan.

Na Inge Onsea, Wendy Van Wanten, Issam Dakka, Dominique Persoone, Sieg De Doncker en Ann Wauters, vielen er gisteren weer twee bondgenoten uit De Verraders. Bij het conclaaf tussen verraders Jamie-Lee, Walter en Loïc, besloot het trio om publiekslieveling Astrid Coppens naar huis te sturen. Zij had namelijk al haar pijlen op Walter gericht, en moest dat met haar leven bekopen. Aan de ronde tafel moest bioloog Dirk Draulans volgen, omdat hij vorige week Ann Wauters naar huis had gestuurd. Jammer genoeg liggen er daarmee weer twee bondgenoten uit het spel.

Vermoord

Aan het begin van de vijfde aflevering werd meteen duidelijk welke bondgenoot er door de verraders vermoord was. Model Astrid Coppens moest midden in de nacht het spel verlaten, omdat ze advocaat (en verrader) Walter Damen te dicht op de hielen zat. Tijdens de verbanning van vorige week viel ze hem frontaal aan, maar toen kon ze jammer genoeg niet genoeg bondgenoten vinden die haar daarin steunden. Exit Astrid Coppens dus, en dat vinden veel kijkers heel jammer.

“Het is een vuil spelletje en ik heb mijn best gedaan om de verraders te ontmaskeren”, klonk het bij Astrid na haar vertrek. “Walter is nog altijd mijn koning, maar hij heeft te veel puppets die voor hem springen. Ik hoop dat ik als een goede herder de schaapjes in de juiste richting heb geduwd. Good luck aan alle bondgenoten.”

Verbannen

Op het einde van de aflevering moest er natuurlijk ook nog iemand verbannen worden aan de ronde tafel, en dat ging niet vlot. Hoewel heel wat bondgenoten er nog steeds van overtuigd zijn dat journaliste Hannelore Simoens een verrader is, kozen ze gisteren toch voor Dirk Draulans. De voornaamste reden daarvoor was het feit dat Dirk er tijdens de vorige eliminatie alles aan deed om ex-basketbalster Ann Wauters uit het spel te krijgen, terwijl zij gewoon een bondgenoot was. Dat maakte hem verdacht, waardoor hij al het vertrouwen verloor.

Tijdens zijn exit heeft Dirk het vooral over verrader Walter. “Hij is het typische voorbeeld van iemand waarbij je goed moet zijn in het loskoppelen van wat hij doet in het spel en wat hij doet in het echt”, reageert Dirk. “Chapeau dat hij dat durft.” Vanaf nu is het dus nog 7 tegen 3.

De Verraders is elke maandag om 20.35 uur te zien bij VTM en via VTM GO.

Meer
Lees meer...