‘De Verraders’: deze twee kandidaten moeten het spel deze week verlaten

Het was net weer tijd voor de derde aflevering van De Verraders op VTM. Vorige week zagen we al hoe Inge Onsea en Wendy Van Wanten het spel moesten verlaten en ook deze week zijn er twee kandidaten die hun valiezen moesten pakken.

De verraders hebben weer toegeslagen. Ook in de aflevering van deze week vermoordden advocaat Walter Damen, influencer Jamie-Lee Six en tv-kok Loïc Van Impe een bondgenoot. Deze keer ging hun keuze uit naar chocolatier Dominique Persoone, die dus midden in de nacht het kasteel moest verlaten. In de ochtend kregen ook de bondgenoten de kans om iemand weg te sturen, dat werd acteur Issam Dakka.

Twee bondgenoten

Het concept van De Verraders is simpel: er zijn drie verraders en vijftien bondgenoten. De bedriegers kunnen elke nacht iemand uit het spel sturen door hen te “vermoorden”, zodat de groep met bondgenoten wordt uitgedund. Maar ook die groep krijgt de kans om elke ochtend iemand te elimineren. Dat is ook deze week weer gebeurd.

Walter Damen, Jamie-Lee Six en Loïc Van Impe besloten deze keer om chocolatier Dominique Persoone uit het spel te stemmen, waardoor hij nog voor de ochtend het kasteel moest verlaten. Aan het ontbijt dat daarop volgde, kregen de bondgenoten ook de kans om iemand weg te stemmen. Maar ook deze keer maakten de resterende twaalf de verkeerde keuze. Ze besloten dat acteur Issam Dakka het spel moest verlaten, terwijl hij gewoon een bondgenoot was. Het is nu dus nog 11 tegen 3.

Reacties

Dominique Persoone zag zijn vertrek aankomen: “Ik wist het”, reageerde de chocolatier nadat hij werd vermoord. “Ik vind Sieg en Maureen verdacht en bijna een gegeven van Bonnie & Clyde. De killers. Nu gaat de groep denken dat ik vermoord ben door Ann, wat niet het geval is, want dat is een hele lieve, brave madame. De verraders hebben mij gebruikt om haar verdacht te maken. This is the end.”

Ook Issam Dakka was niet verrast: “Ik denk dat ik de lijn gewoon te dun heb gemaakt. En de groep wist niet wanneer ik oprecht was en wanneer niet. Dat was mijn grootste fout. Vier bondgenoten kwijt… het wordt alleen maar moeilijker en moeilijker. Maar ik heb er hoop in dat ze het goede gaan doen.”

Bekijk hier de verbanning van Dominique Persoone:

De Verraders is elke maandag om 20.35 uur te zien bij VTM en via VTM GO.

Meer
Lees meer...