‘De Verraders’: Twee kandidaten moeten het spel al verlaten

Gisteren was het tijd voor de tweede aflevering van De Verraders op VTM. Daarin moeten de bondgenoten op zoek naar de drie bedriegers, terwijl ze zelf zo lang mogelijk in het spel moeten zien te blijven. In de eerste aflevering zagen we hoe Loïc Van Impe, Walter Damen en Jamie-Lee Six werden aangeduid als verraders en al meteen iemand moesten vermoorden. Deze week kregen we te zien wie dat was.

In De Verraders strijden achttien BV’s om de overwinning door op zoek te gaan naar de drie personen die het spel boycotten. Die boycotters zijn op het begin van het spel gekozen door presentator Staf Coppens en kunnen elke nacht een bondgenoot vermoorden. Die bondgenoten zijn alle overblijvende deelnemers, waardoor het in eerste instantie 3 tegen 15 was. Maar daar kwam in de aflevering van gisteren al meteen verandering in.

Vermoord

In de eerste aflevering zagen we al hoe de verraders al één persoon mochten wegsturen. Hoewel we nog niet precies wisten wie dat ging zijn, liet het trio al duidelijk merken dat het tussen Astrid Coppens en ontwerpster Inge Onsea zou gaan. In de aflevering van gisteren werd bij het binnenkomen van Astrid in de ontbijtruimte dus ook meteen duidelijk dat Inge die nacht het kasteel had verlaten.

Volgens de verraders hadden Inge en Astrid al een te sterke band opgebouwd en moest die meteen verbroken worden. Dat is ook volgens Inge ook het geval: “Misschien waren de verraders bang omdat ik toch wat mensen mee kreeg. Ik had het gevoel dat ik op de eerste dag al een beetje kon manipuleren. Misschien hebben ze dat gevoeld en is het opgevallen”, klink het.

Verbannen

Het doel van het spel is om op het einde geen enkele verrader meer in het spel te hebben, dus elke week mogen de bondgenoten ook één persoon naar huis sturen. Na een lang overleg, bleek iedereen akkoord te gaan met een vertrek van Wendy Van Wanten. De grootste reden daarvoor was haar gedrag de dag voordien. Toen iedereen elkaar vroeg of ze een verrader of bondgenoot waren, bleef zij geheimzinnig de vraag negeren.

Volgens veel kijkers zou haar gedrag te opvallend zijn om haar verdacht te noemen, maar aangezien we al weten wie de verraders zijn, stopt het daar. Wendy moest dus vertrekken, en deelde daarbij mee dat zij een gewone bondgenoot was en geen verrader. Daardoor is het nu dus nog 3 verraders tegen 13 bondgenoten.

Bekijk het vertrek van Inge Onsea uit De Verraders hier:

De Verraders is elke maandag om 20.35 uur te zien bij VTM en via VTM GO.

Meer
Lees meer...