‘De Verraders’: deze twee kandidaten moeten deze week het kasteel verlaten

Op maandag staat op VTM alles in het teken van De Verraders. Ondertussen zijn we al toe aan de vierde aflevering en begint de spanning toe te nemen. De verraders hebben namelijk al heel wat bondgenoten zien vertrekken en slaagden erin om zelf onder de radar te blijven. Ook deze week leek dat te lukken, want opnieuw zijn het twee bondgenoten die het spel moeten verlaten.

Bij de eerste eliminatie moesten modeontwerpster Inge Onsea en tv-persoonlijkheid Wendy Van Wanten het spel verlaten en vorige week werden daar acteur Issam Dakka en chocolatier Dominique Persoone aan toegevoegd. Daarmee haalden verraders Walter Damen, Jamie-Lee Six en Loïc Van Impe al meteen hun slag thuis, want alle vier de afvallers waren bondgenoten. Ook deze week zijn ze erin geslaagd om twee onschuldige kandidaten naar huis te sturen, want zowel presentator Sieg De Doncker als ex-basketbalster Ann Wauters moeten het spel verlaten.

Vermoord

Aan het begin van de aflevering kwamen we, zoals elke week, te weten wie er door de verraders werd vermoord en wie het spel onmiddellijk zou moeten verlaten. Dat werd tv-presentator en Ketnetheld Sieg De Doncker. Hij kwam volgens het trio bedriegers te dicht bij de waarheid, omdat hij als een van de eersten Walter Damens naam liet vallen.

Hij moest dus in het midden van de nacht het kasteel verlaten, maar hoopt dat zijn vriendin Maureen het spel nog kan redden. “Ik ben een beetje te wild geweest en heb het spel door elkaar geschud. Ik hoop dat Maureen – waarvan ik geen 100 procent, maar toch 99 procent zeker ben dat ze een bondgenoot is – het in handen neemt en dat ze de bondgenoten naar de overwinning brengt.” 

Verbannen

Natuurlijk moest er nadien ook nog iemand verbannen worden. Dat gebeurde zoals gewoonlijk aan de grote ronde tafel, waar iedereen samenkwam om de grote beslissing te maken. Uiteindelijk moest ex-basketbalspeelster Ann Wauters het spel verlaten, nadat bioloog Dirk Draulans haar er als eerste van beschuldigde een verrader te zijn door een bepaalde theorie die hij had.

Natuurlijk sprong advocaat (en verrader) Walter Damen op die theorie en zorgde hij er zo voor dat de rest van de groep volgde. Op die manier moest Ann Wauters dus huiswaarts keren en is het nu nog 9 tegen 3.

Bekijk de eliminatie van Sieg hier:

De Verraders is elke maandag om 20.35 uur te zien bij VTM en via VTM GO.

Meer
Lees meer...