Comeback Conor McGregor in UFC nu ook officieel aangekondigd

De grootste ster uit de UFC staat deze zomer eindelijk opnieuw in de octagon. Bijna exact drie jaar na zijn laatste gevecht én gruwelijke blessure zal de Ier het op 29 juni tijdens UFC 303 opnemen tegen Michael Chandler. Dat is zojuist bevestigd door UFC-baas Dana White.

Het is ondertussen al van 10 juli 2021 geleden dat Conor McGregor een wedstrijd vocht in de UFC. Toen verloor hij voor de tweede keer op een half jaar tijd van Dustin Poirier. Zijn laatste overwinning dateert zelfs al van begin 2020, toen hij na amper 40 seconden de overwinning pakte tegen Donald ‘Cowboy’ Cerrone.

Bij dat laatste gevecht tegen Poirier liep McGregor een gruwelijke beenbreuk op. Velen vreesden dat die blessure het einde van zijn carrière betekende, maar de Ier beloofde terug te vechten. Die zware revalidatie – die je kan bekijken in de Netflixdocumentaire McGregor Forever – zal uiteindelijk bijna drie jaar duren.

Michael Chandler

Hoewel velen dachten dat Conor McGregor nooit meer zou terugkeren, laat de voormalige wereldkampioen regelmatig doorschijnen helemaal klaar te zijn voor een comeback. Op nieuwjaarsdag kondigde hij zelfs een datum aan. Kort daarna floot UFC-baas Dana White McGregor echter terug. Nu, meer dan vier maand later, blijkt die datum van 29 juni toch te kloppen. Dat heeft Dana White zelf bevestigd op de persconferentie na het jubileumevent UFC 300.

McGregor zal het op 29 juni tijdens UFC 303 opnemen tegen Michael Chandler. De twee stonden vorig jaar als coaches al tegenover elkaar in The Ultimate Fighter 31. Daarbij was het meteen de bedoeling dat ze het achteraf ook tegen elkaar zouden opnemen, maar dat gevecht liet dus iets langer op zich wachten dan gehoopt.

De kamp tussen McGregor en Chandler zal uitgevochten worden in de gewichtklasse weltergewicht, tot 170 pound (77 kilogram).

Meer
Lees meer...