UFC: bitsige persconferentie tussen Conor McGregor en Dustin Poirier ontaardt bijna

Conor McGregor (32), nog steeds een van de grootste namen in de UFC, stapt zondagnacht Belgische tijd nog eens in de octagon. Tegenstander daar is Dustin Poirier (32). Het wordt de derde keer dat beide rivalen het tegen elkaar opnemen. Tot nu toe won elk één duel. Dat de spanning voor de trilogie op UFC 264 hoog is, bleek alvast op de persconferentie waar de trashtalk in het rond vloog en het zelfs bijna fysiek werd.

Het verschil met de persconferentie van McGregor en Poirier een half jaar geleden was opvallend. Toen moest hun kamp door de coronabeperkingen in de Verenigde Staten doorgaan op het zogenaamde Fight Island in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten.

Nederlaag in januari

Conor McGregor, die zojuist voor de zoveelste keer was teruggekomen uit pensioen, toonde eind januari niets dan respect voor zijn Amerikaanse tegenstander. Voor de ‘koning van de trashtalk‘ was dat heel ongebruikelijk. Zijn prestatie in de octagon was daarna ook onherkenbaar. Terwijl McGregor een jaar daarvoor nog in amper 40 seconden had afgerekend met de veteraan Donald ‘Cowboy’ Cerrone, moest hij nu zijn meerdere erkennen in Dustin ‘The Diamond’ Poirier. Die haalde het in de tweede ronde met TKO.

https://www.youtube.com/watch?v=ZJ7FKEdFwJw

In Las Vegas voor de vele Iers fans voelde Conor ‘The Notorious’ McGregor zich duidelijk meer op zijn gemak. Al in het begin van de persconferentie trok hij alle aandacht naar zich toe en moest UFC-baas Dana White bijna ingrijpen toen de Ier de confrontatie met Poirier probeerde opzoeken.

Luide McGregor, rustige Poirier

Ook tijdens de persconferentie was het voornamelijk McGregor die aan het woord was. “You’re only a little b*tch. Your wife is your husband“, klonk het. “Ik ga gaten in hem slaan en zijn hoofd van zijn schouders nemen. He’s done. Dit is het einde voor hem. Ze zullen hem met een draagberrie moeten wegdragen.”

Poirier reageerde zoals altijd heel rustig “Je was vroeger veel beter in trashtalk. F*cking weak“, zei hij als reactie. Het verschil tussen beide tegenstanders was het meest duidelijk toen een van de aanwezige reporters hen vroeg of ze respect voor elkaar hadden. “Ik geef geen zak om hem als ik eerlijk ben”, zei McGregor “Ik haat niemand. Ik heb respect voor hem en alles wat hij gedaan heeft”, reageerde Poirier.

McGregor sleep

Eén keer haalde de Amerikaan wel zelf fel uit. Toen een journalist aan McGregor vroeg waarom zijn gedrag zo anders was in vergelijking met een half jaar geleden was Poirier de eerste om te antwoorden. “Omdat hij fucking knock-out geslagen is toen. Not McGregor fast … McGregor sleep“, klonk het.

McGregor op zijn beurt spaarde zijn felste uithaal niet voor Poirier, maar voor een reporter. “Sinds Barack Obama weg is als president (begin 2017, red.) heb je exact één gevecht gewonnen. Waarom zouden we nu in jou moeten geloven? Waarom zou het deze keer anders zijn?”, vroeg die niet geheel onterecht. “Shut your f*cking mouth of ik kom je neus breken, jij kleine rat. Kan iemand hem slaan? Dat is alvast één overwinning meer dan your sissy ass“, kreeg de arme man naar zijn hoofd geslingerd.

Trap van McGregor

Toen de twee kemphanen na de persconferentie tegenover elkaar moesten staan, ontaarde het alsnog bijna. Vlak voor ieder zijn eigen kant uitging, stampte McGregor namelijk richting zijn tegenstander. De trap kwam gelukkig niet aan en beide heren gingen daarna van het podium.

Dat McGregor juist dat nog eens deed op het einde is waarschijnlijk geen toeval. In januari kreeg hij van Poirier namelijk van bij het begin van de kamp veelvuldig harde trappen tegen zijn kuit te verwerken. De Ier verloor zo een deel van zijn mobiliteit en werd uiteindelijk knock-out geslagen. Door nu zelf een stamp uit te delen anderhalve dag voor de rematch maakt McGregor duidelijk dat hij deze keer wel klaar is.

Bekijk hier de persconferentie van McGregor en Poirier

Meer
Lees meer...