Conor McGregor, koning van de trashtalk, is terug: dit zijn zijn 17 beste quotes

Conor McGregor viert zaterdagavond tijdens UFC 246 in Los Angeles zijn terugkeer in de UFC. De 31-jarige Ier moet de wereldtitel al enige tijd aan Khabib Nurmagomedov laten, maar één titel heeft McGregor wel al een lang op zak. De Ier mag zich al jaren de koning van de trashtalk noemen. Voor zijn gevecht tegen Donald “Cowboy” Cerrone klonk McGregor braver dan we gewoon zijn, maar gelukkig kunnen we nog genieten van zijn 17 grappigste oneliners ooit!

Conor McGregor mag dan wel de beste trashtalker ter wereld zijn, zelf vindt hij dat die term niet bij hem past. “Trashtalk is iets Amerikaanse”, zei de Ier vorig jaar nog aan Sky Sports. “Ik trashtalk nooit, want ik zeg gewoon de waarheid.” Maar of het nu trashtalk is of “gewoon de waarheid”, grappig zijn zijn oneliners zeker. Ter voorbereiding van z’n comeback in de UFC, na anderhalf jaar afwezigheid, hebben wij uit zijn enorme oeuvre de zeventien grappigste quotes gehaald!

1. “Whoop ass and look good

Conor McGregor maakte al snel naam in de UFC, en niet alleen door z’n overtuigende overwinningen in de octagon. Ook op persconferenties en in interviews viel de Ier meteen op. Zijn flamboyante verschijning helpt daar uiteraard bij. Hij houdt er dan ook van om aandacht te besteden aan hoe hij eruit ziet en dan vooral zijn kledij.

Voor zijn tweede gevecht in de UFC, tegen Max Holloway tijdens UFC Fight Night: Shogun vs. Sonnen in 2013, bekende hij dat hij twee grote passies heeft: “Er zijn twee dingen die ik enorm graag doe en dat is slagen uitdelen en er goed uitzien. Ik doe er nu eentje, en zaterdagavond ga ik het andere doen!”

2. “Drie mensen zijn gestorven voor dit horloge”

En hij had niet gelogen, want hij gaf tijdens UFC Fight Night: Shogun vs. Sonnen zijn opponent Max Holloway een pak slaag. Na z’n overwinning was het uiteraard weer tijd voor zijn andere passie: er goed uitzien.

Hij legde tijdens de persconferentie ook uit waarom hij het zich niet kon veroorloven te verliezen. “Deze op maat gemaakte kostuums zijn niet goedkoop!”, zei de Ier al lachend. “Dit massief gouden zakhorloge, er zijn drie mensen gestorven tijdens het maken ervan. Ik moet mensen afmaken. Ik heb deze grote gevechten nodig, of ik zal al heel snel enorme schulden hebben!”

3. “Hij is naar de gynaecoloog gegaan”

McGregor bleef de overwinningen, en de indrukwekkende prestaties, opstapelen en dat leverde hem een titelgevecht op tegen Jose Aldo. Maar Aldo blesseerde zich niet veel later op training, waardoor het gevecht niet kon doorgaan. McGregor was echter niet meteen overtuigd van de ernst van de blessure van z’n opponent.

“Hij is medisch gecleared om te vechten”, stelde McGregor op de zetel bij Conan. “Dokters hebben hem bekeken en hem onderzocht. Hij is naar een gynaecoloog gegaan en, zo blijkt, het was maar een beetje pijn van z’n regels.” Subtiel.

4. “Mijn ballen op je voorhoofd”

Aldo gaf dan wel verstek voor UFC 189, toch zou er een titelgevecht plaatsvinden. In afwezigheid van de ‘echte’ titelhouder, mocht McGregor het opnemen tegen Chad Mendes voor de interim-featherweight-titel. Mendes achtte zich echter op voorhand al gewonnen. McGregor pakt vooral uit met z’n bokstechniek, maar volgens velen moet hij echter nog veel leren als het op worstelen en jiujitsu aankomt.

Mendes, die zichzelf een veel betere worstelaar vond, kon zich voor de kamp dan ook niet houden en daagde McGregor uit: “Conor praat veel. Hij heeft zo enorm veel aandacht naar onze divisie gebracht, en naar de UFC in het algemeen. Hij heeft zijn weg naar de top gepraat. Maar wanneer ik naar Conor kijk, zie ik vooral dollartekens op mijn bankrekening. Weet je, ik ben een afschuwelijke match voor hem. Conor, weet jij eigenlijk wel wat worstelen is?”

Maar McGregor zou McGregor niet zijn als hij daar geen kort maar enorm krachtig antwoord op klaar had: “I can rest my balls on your forehead.” En zo geschiedde, want McGregor versloeg Mendes met TKO en mocht zich zo de interim-titelhouder noemen.

5. “Wie wil er nu geen 180 miljoen dollar krijgen om wat rond te dansen?”

Ook toen al circuleerden er een tijdje geruchten van een mogelijk supergevecht van Conor McGregor tegen bokslegende Floyd Mayweather. In een interview bij Conan kwam McGregor er ook voor een van de eerste keren op terug. Of hij het graag tegen Mayweather zou opnemen? Natuurlijk. McGregor is niet bang van een uitdaging. En dat bleek ook heel duidelijk uit z’n antwoord, waarbij hij meteen een zware steek gaf naar de boksstijl van Mayweather.

‘Money’ Mayweather is een echte counterbokser en valt dus zelf weinig aan, wat soms saaiere gevechten oplevert. Iets dat McGregor niet echt zint. “Als je me vraagt of ik graag zou vechten tegen Floyd Mayweather … Ik bedoel, wie wil er nu niet wat ronddansen in de ring voor 180 miljoen dollar?”

6. “Neem je rode onderbroekjes maar!”

McGregor groeide al snel uit tot de grootste ster binnen de UFC. UFC-baas Dana White legt dan ook maar al te graag geld neer voor de gevechten van de Ier, en dat maakte McGregor zelf duidelijk op de persconferentie voor UFC 196 (dat toen nog bekend stond als 197).

Wanneer aan toenmalig lichtgewichtkampioen Rafael dos Anjos een vraag werd gesteld, pikte McGregor gretig in. “Vraag jezelf eens, eerlijk, als Dana je zou opbellen en zeggen dat je niet tegen Cerrone (z’n toenmalige opponent en zaterdag de tegenstander van McGregor, red.) moet vechten maar dat je voor mij kan kiezen, zelfs al is Cerrone fit. Zou je het dan doen?”

Dos Anjos reageerde dat hij dat gevecht uiteraard zou aannemen, omdat het een makkelijke kamp zou zijn voor hem. Maar volgens McGregor zou dos Anjos om een andere reden toehappen: “Omdat ik je bum life kan veranderen. Ik kan je rijk maken. Als je tegen mij moet vechten, is het een feest. Wanneer je tekent om tegen mij te vechten, bel je je vrouw op. Je belt en zegt: ‘Baby, we hebben het gedaan. We zijn rijk. Conor McGregor heeft ons rijk gemaakt. Neem je rode onderbroekjes. We zijn rijk, baby!'”

7. “Goden erkennen goden”

Nog voor die persconferentie had McGregor zich al gekroond tot UFC featherweight-kampioen door Jose Aldo te verslaan tijdens UFC 194, en dat in amper dertien seconden. McGregor, die zich nu de beste van zijn gewichtsklasse mocht noemen, keek dan ook uit naar andere divisies. De Ier zou zo de kans krijgen om een tweede titel aan z’n palmares toe te voegen, want al snel raakte bekend dat hij de kans zou krijgen om het op te nemen tegen diezelfde dos Anjos, en dat voor z’n titel bij de lichtgewichten.

Dat dos Anjos McGregor niet kon luchten werd al heel snel duidelijk. “Hij heeft voor niemand respect”, zei dos Anjos op een persconferentie. “Ik ben een werktuig in de handen van Jezus, en op 5 maart zal hij zien en voelen wat zo’n werktuig in de handen van Jezus kan doen.” McGregor reageerde uiteraard in zijn gekende eigen stijl. “Me and Jesus are cool“, zei de Ier droogjes. “I’m cool with all the gods. Goden erkennen goden.” Oké …

8. “Hij kan maar tot vijf tellen”

McGregor zou het dus moeten gaan opnemen tegen dos Anjos voor de titel, maar weer gooide een blessure roet in het eten. Dos Anjos brak voor het gevecht z’n voet en dus moest de UFC in allerijl op zoek naar een vervanger om het tegen McGregor op te nemen tijdens UFC 196. Zowel de voormalige vedergewichtskampioen Jose Aldo, die zo z’n rematch zou krijgen, als Frankie Edgar, die tweede stond op de ranking van de lichtgewichten, weigerden omdat ze niet genoeg tijd hadden om zich voor te bereiden. Eén iemand was wel bereid het gevecht aan te nemen: Nate Diaz, de winnaar van het vijfde seizoen van The Ultimate Fighter, een televisieprogramma waar UFC op zoek gaat naar nieuwe MMA-talenten.

In een interview op CNBC haalde McGregor al snel uit naar z’n opponent. “We gaan het over geld hebben”, zei de presentatrice. Waarop McGregor Diaz meteen op zijn plaats zette. “Ik zal het vanaf hier overnemen Nate, jij kan een koffietje gaan halen. Of neen, breng me een koffie!” Daarna vroeg de presentatrice aan beide vechters om tot tien te tellen, maar weer sprong McGregor ertussen. “Nate kan maar tot vijf tellen”, lachte de Ier, tot groot jolijt van de presentatrice.

9. “Cholo gangster”

McGregor en Diaz konden elkaar echt niet uitstaan. Dat bleek uit zowat elke persconferentie die de twee hielden. De verweten vlogen voortdurend over en weer, maar het was natuurlijk de veel beter bespraakte Conor McGregor die vaak de bovenhand wist te grijpen.

Ook tijdens hun eerste persconferentie, waar McGregor Diaz een “cholo gangster” noemde die tegelijkertijd wel “kinderen jiujitsu coacht op zondag en met gepensioneerden gaat fietsen”. Een dubbele kant van Diaz die hij nog eens benadrukte: “Hij maakt geweertekens met z’n rechterhand en vouwt ballondieren met de linker.”

10. “Mijn cheques zijn altijd super heavyweight

Tijdens diezelfde persconferentie kreeg McGregor natuurlijk veel vragen over zijn sprong naar een hogere gewichtscategorie. Maar voor McGregor, die ook al in z’n vorige MMA-organisatie Cage Warriors in verschillende gewichtscategorieën vocht, maakt dat weinig uit. “Het enige gewicht waar ik ook maar iets om geef, is het gewicht van m’n cheques”, stelde de Ier. “En die zijn altijd super heavyweight!”

10. “Who the fuck is that guy?

Voor UFC 200 werd ook Conor McGregor op de persconferentie uitgenodigd. En hij zorgde meteen voor de comeback van de avond. Wanneer hem werd gevraagd wie van de kampioenen in het panel zijn moeilijkste tegenstander zou zijn, antwoordde Jeremy Stephens in de Ier z’n plaats. “Hier, de hardst slagende featherweight, de echt hardst slagende featherweight! Hij slaat mensen TKO (technische knock-out, red.). Maar als ik iemand sla, bewegen ze niet meer!”

McGregor kreeg dus te maken met een koekje van eigen deeg. Maar er is altijd baas boven baas, en dat bewees McGregor met een korte maar geniale comeback: “Who the fuck is that guy?” Wie is Jeremy Stephens? Niemand die het weet …

11. “I just don’t give a fuck

Ondanks de eerste plannen voor een titelgevecht tegen dos Anjos, op het lichtgewichtniveau, bleef een kans op een tweede championship belt uit voor McGregor, tot UFC 205 in 2016.

Hij kreeg met zijn eerste verlies in UFC, tegen Nate Diaz, zelfs een eerste, echt grote tegenslag te verwerken in zijn carrière. En voor de Ier aan een titelgevecht (of een titelverdediging, aangezien hij nog steeds featherweight champion was) dacht, wou hij zich daar eerst voor revancheren, dus was een rematch in de maak. McGregor won en kon dus weer focussen op het schrijven van geschiedenis: nooit eerder had een UFC-vechter titels uit verschillende gewichtscategorieën tegelijkertijd in handen gehad en daar richtte McGregor dus al zijn aandacht op.

En hij kreeg in 2016 ook de kans om die droom realiteit te maken, wanneer werd aangekondigd dat hij het tijdens UFC 205 zou opnemen tegen Eddie Alvarez, voor de lightweight UFC-titel. En die begon hij al te kleineren vanaf de eerste keer dat ze elkaar in de ogen mochten kijken. Tijdens de eerste persconferentie voor UFC 205 kwam hij, naar goede gewoonte, te laat. Maar veel kon hem dat niet deren, al excuseerde hij zich nog wel … “Sorry dat ik te laat ben, maar I just don’t give a fuck!”

12. “Gucci mink

Je zag misschien al dat McGregor weer een zeer opvallende outfit had gekozen voor de persconferentie voor UFC 205: een witte pelsen jas en een rode coltrui. Dat bleek later een ode te zijn aan Joe Frazier. Maar een ode of niet, flamboyant was het in ieder geval. En hij zette z’n kleurrijke outfit wat later in de persconferentie nog eens extra in de verf.

Wanneer iemand vroeg wat McGregor ervan vond dat zijn opponent Eddie Alvarez “teleurgesteld was in Ierland”, reageerde McGregor op z’n gekende wijze: “I don’t give a fuck what Eddie says!” En McGregor raasde nog verder door: “De Ieren zijn terug. We hebben terug de leiding genomen over New York City! Ik ben de baas van New York City!” Daarna werd hij zelfs poëtisch: “I’m a fucking pimp! Rocking all white Gucci mink. And without me, this whole fucking ship sink!” Oh, de poëzie …

13. “The double champ does what the fuck he wants!

En Conor McGregor schreef ook geschiedenis. Want hij versloeg de lichtgewichtskampioen Eddie Alvarez tijdens UFC 205 en hij kroonde zichzelf zo tot de eerste double champ in de UFC. McGregor was de eerste die titels uit twee gewichtscategorieën tegelijkertijd hield: de titel bij de featerweights en die van de lightweights. In z’n post-fight interview wou hij natuurlijk zo snel mogelijk de twee championship belts over z’n schouders hangen. Maar tussen het roepen door had hij nog een welgemeende boodschap voor zijn collega-UFC-vechters.

“Ik heb de afgelopen tijd iedereen uitgedaagd. Ik heb backstage gevechtjes begonnen met iedereen. Ik heb iedereen binnen de UFC belachelijk gemaakt. En ik wil gewoon zeggen, vanuit het diepste van mijn hart, dat ik dit moment wil gebruiken om me te verontschuldigen … aan absoluut niemand! The double champ does what the fuck he wants!Mic drop.

15. “Hij ging twee keer op pensioen!”

McGregor z’n succes binnen de UFC was zo groot dat hij een nieuwe uitdaging zocht, en nog wat meer geld. De geruchten over een mogelijk supergevecht tegen bokslegende Floyd Mayweather bleken meer dan geruchten, want midden juni 2017 werd het dan toch officieel: McGregor vs. Mayweather zou er ook echt gaan komen!

De Ier had in het verleden al meermaals uitgehaald naar de bokser. En een van de grappigste quotes kwam er nadat McGregor z’n bokslicentie behaalde in Las Vegas. “Ik ben naar Las Vegas gevlogen en hij heeft z’n gezicht niet eens getoond. Van zodra ik geland ben in Vegas, is hij twee keer op pensioen gegaan. Twee keer!”

16. “Het kostuum zegt ‘fuck you'”

De kamp werd uiteraard enorm gehyped. Er werden koste nog moeite gespaard om de twee alle aandacht te geven die er mogelijk was. De verschillende persconferenties werden dan ook door miljoenen mensen gevolgd. En McGregor speelde daar leuk op in door telkens met een gewaagde outfit op de proppen te komen. Maar de meest spitsvondige moet wel z’n speciaal voor het event gemaakt kostuum zijn.

Wat er zo speciaal was aan het kostuum? Hij zag er niet alleen een stuk professioneler uit naast de in een hoodie gehulde Mayweather, maar het kostuum bevatte ook een boodschap voor de bokser. “Hoe ziet dit kostuum eruit?”, vroeg de Ier. “Als je inzoomt op de streep, die zegt: ‘fuck you‘.” Wie had ooit gedacht dat een van McGregor’s beste quotes gewoon op z’n kostuum zou staan? Oog voor detail noem je dat.

17. “Worstelen? Je gaat m’n vuist uit je oogkas moeten worstelen”

McGregor verloor dan wel z’n kamp met Mayweather (lees hier waarom dat ‘gevecht van de eeuw’ eigenlijk absurd was), aan populariteit had de Ier intussen niet ingeboet. Z’n boksavontuurtje had er echter wel voor gezorgd dat de MMA-vechter al zo’n twee jaar niet meer in de octagon had gestaan. Daarom had de Ier intussen z’n twee titels moeten afgeven, en dus was ie gebrand op revanche (al circuleerden er al heel snel geruchten van een rematch tegen Mayweather, maar deze keer met MMA-regels).

Een ruzietje met Khabib Nurmagomedov leidde tot een superkamp tijdens UFC 229 (lees hier hoe de kamp tot stand kwam), die UFC-baas Dana White al omschreef als ‘het grootste gevecht in de geschiedenis van de UFC’: Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor voor de lightweight-titel. De Rus die het opneemt tegen de Ier betekende niet alleen een clash in stijlen, McGregor is vooral een dodelijke bokser en Nurmagomedov staat bekend om zijn uitmuntende worstelskills. Met de uitbundige McGregor tegenover de stoïcijnse Khabib was ook de persconferentie een clash tussen twee tegengestelden.

McGregor trok de hele persconferentie het laken naar zich toe. En wanneer Khabib McGregor al eens een steek wou geven, bewees die laatste waarom hij de trashtalkkoning is. Khabib wees McGregor er, net zoals zovele tegenstanders voor hem, op dat hij amper kan worstelen. En net zoals altijd had McGregor een antwoord klaar: “Wil je worstelen? Laat ons dan worstelen. Let’s wrestle! Je hoopt erop, makker. Je zal m’n vuist uit je oogkas moeten worstelen!”.

Voor een keer kon Conor McGregor zijn stoere taal echter niet waarmaken. Hij moest zijn meerdere erkennen in Khabib en verdween even van het UFC-podium.

Meer
Lees meer...