McGregor heeft aan 40 seconden genoeg voor winst bij comeback

Conor McGregor is terug! De Ierse kooivechter vierde zijn comeback na vijftien maanden afwezigheid en won met technische knock-out van veteraan Donald ‘Cowboy’ Cerrone na amper 40 seconden. Het was de eerste overwinning van McGregor in meer dan drie jaar.

Enkele jaren terug was Conor McGregor het uithangbord van de UFC. Zijn spectaculaire overwinningen met knock-out en zijn hilarische trashtalk voor en na zijn kampen maakten hem razend populair.

De laatste drie jaar ging het echter heel wat minder met ‘The Notorious”. Zijn uitstap naar het boksen om het op te nemen tegen de ongeslagen kampioen Floyd Mayweather was heel lucratief, maar leverde geen overwinning op. Ook zijn terugkeer naar de UFC draaide uit op een nederlaag tegen wereldkampioen Khabib Nurmagomedov. Ook buiten de ring kwam McGregor, die zijn pensioen aankondigde, vooral negatief in het nieuws.

Comeback

Maar nu is Conor McGregor dus echt terug. De afgelopen dagen gaf hij in interviews toe dat zijn focus voor de kamp tegen Khabib niet was zoals het hoort te zijn, maar de nederlagen maakten hem bescheiden en zorgden ervoor dat hij opnieuw keihard ging trainen.

Die trainingsactiviteit was duidelijk te zien in de octagon tegen Donald ‘Cowboy’ Cerrone. Met 34 gevechten en 23 overwinningen is de 36-jarige Amerikaan nochtans de meest ervaren man in de UFC. Bovendien vochten beide heren in de welterweight klasse (tot 77,1 kilogram), zwaarder dan de lightweight (tot 70,3 kg.) of featherweight (tot 65,8 kg.) waar de Ier meestal vecht.

‘Cowboy’ Cerrone kansloos

Conor McGregor domineerde de wedstrijd echter van bij de eerste seconde. Nadat Cerrone de eerste slag van McGregor nog wist te ontwijken, zag hij zijn neus gebroken worden door harde schouderstoten. Een trap tegen zijn hoofd, een kniestoot en enkele vuistslagen later maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd.

Amper 40 seconden had ‘Mystic Mac’ nodig om zijn voorspelde knock-out te halen. Hij trof in die tijd negentien keer raak tegen Cowboy, die zelf voor het eerst ooit zijn tegenstander niet wist te raken.

Volgende kamp?

https://www.instagram.com/p/B7fa2HRl3aI/

De overwinning levert McGregor niet alleen naar schatting om en bij de 70 miljoen euro op, het zet zijn naam ook opnieuw op de kaart. De Ier gaf eerder al aan niet te lang te willen wachten met zijn volgende gevecht, maar wie wordt de tegenstander?

Het droomgevecht voor Conor McGregor is een nieuwe kans tegen de ongeslagen wereldkampioen Khabib Nurmagomedov. Die zou op 18 april vechten tegen Tony Ferguson, maar omdat die kamp al vier keer is afgezegd houdt McGregor zich ongetwijfeld klaar om in te vallen.

Een andere mogelijkheid is een tweede kamp tegen Floyd Mayweather. De bokslegende wordt volgende maand 43 jaar, maar speculeerde de laatste tijd al vaker over een terugkeer. Na de winst van McGregor plaatste, was hij op zijn Instagram-pagina zelfs heel duidelijk. De vraag is alleen of die nieuwe kamp opnieuw met boksregels zou gevochten worden, of het een echte MMA-wedstrijd wordt.

Meer
Lees meer...