Conor McGregor kondigt opnieuw afscheid van UFC aan

UFC-vechter Conor McGregor heeft nogmaals zijn pensioen aangekondigd. Het is al de derde keer in vier jaar tijd dat de Ierse kooivechter zijn afscheid van de sport bekendmaakt.

Conor McGregor is ongetwijfeld een van de bekendste namen uit UFC, de groot bond in Mixed Martial Arts (MMA). De 31-jarige Ier kreeg in 2013 een contract bij de UFC en werd in 2016 de eerste ooit die daar wereldkampioen was in twee verschillende gewichtklassen.

Zijn spectaculaire manier van vechten, zijn geniale trashtalk en zijn fanatieke (veelal Ierse) fans zorgden ervoor dat Conor ‘The Notorius’ McGregor al snel de best verdienende UFC-vechter was. Zijn kampen braken meermaals het record qua pay-per-view.

Mayweather en Nurmagomedov

Na zijn tweede wereldtitel nam McGregor voor het eerst afscheid van de UFC. Hij nam tijd om thuis te zijn voor de geboorte van zijn eerste kind en maakte ondertussen een lucratieve overstap naar het boksen. Daarin nam hij het op tegen de onverslagen Floyd Mayweather.

Na die bokskamp keert McGregor terug naar de UFC. Na twee jaar afwezigheid nam hij het op tegen de wereldkampioen Khabib Nurmagomedov, nog steeds onverslagen in MMA. Ook deze kamp was heel lucratief voor McGregor, maar bracht hem wel een nieuwe nederlaag en heel wat extra-sportieve problemen. Reden genoeg voor zijn tweede afscheid van de sport.

Sterke comeback

De grofgebekte Conor McGregor verdween daarna even uit beeld en hield zich vooral bezig met zijn kinderen en zijn eigen whiskymerk Proper No. Twelve. Toch doken er al snel opnieuw geruchten over een comeback op. Die comeback kwam er ook begin dit jaar. Een opvallend fitte McGregor nam het toen op tegen de ervaren Amerikaan Donald ‘Cowboy’ Cerrone. Amper 40 seconden had hij nodig om zijn eerste UFC-zege in meer dan drie jaar te pakken.

McGregor leek klaar voor een volgende gevecht en mogelijk later op het jaar zelfs een nieuwe kans tegen Khabib Nurmagomedov op de wereldtitel. Recent nog doken beelden op waarop hij aan het trainen was. Zijn nieuwe aankondiging dat hij op pensioen gaat, komt dan ook voor veel volgers als een verrassing. Het zal niemand verbazen als The Notorius binnenkort toch opnieuw in de octagon stapt.

Meer
Lees meer...