Conor McGregor kondigt comeback aan in UFC: op 29 juni 2024 staat hij terug in de octagon

De langverwachte comeback van Conor McGregor komt er dan toch eindelijk aan in 2024. Dat heeft de 35-jarige Ier bekendgemaakt op sociale media. Op 29 juni neemt hij het in de UFC namelijk op tegen Michael Chandler. Het zal dan bijna drie jaar geleden zijn dat McGregor in de octagon stond, nadat hij lang moest revalideren van een heel zware beenbreuk.

Het is ondertussen al van 10 juli 2021 geleden dat Conor McGregor een wedstrijd vocht in de UFC. Toen verloor hij voor de tweede keer op een half jaar tijd van Dustin Poirier. Zijn laatste overwinning dateert zelfs al van begin 2020, toen hij na amper 40 seconden de overwinning pakte tegen Donald ‘Cowboy’ Cerrone.

29 juni

Bij dat laatste gevecht tegen Poirier liep McGregor een gruwelijke beenbreuk op. Velen vreesden dat die blessure het einde van zijn carrière betekende, maar de Ier beloofde terug te vechten. Die zware revalidatie – die je kan bekijken in de Netflixdocumentaire McGregor Forever – zal uiteindelijk bijna drie jaar duren.

Conor McGregor heeft op Nieuwjaarsdag namelijk eindelijk bekendgemaakt wanneer hij opnieuw in de octagon zal staan. Dat zal gebeuren op International Fight Week in Las Vegas op 29 juni 2024. Volgens de gerenommeerde journalist Ariel Helwani wilde McGregor aanvankelijk al op 13 april terugkeren tijdens het jubileumevenement UFC 300, maar besliste de UFC om hem door te schuiven naar International Fight Week.

Michael Chandler

De tegenstander van Conor McGregor in Las Vegas wordt Michael Chandler. Eerder dit jaar stonden beide heren als coaches namelijk tegenover elkaar in The Ultimate Fighter 31. Deze competitie wordt vaak afgesloten met een gevecht tussen beide coaches, waardoor deze aankondiging dus niet als een verrassing komt. Chandler won in zijn MMA-carrière al 23 kampen en verloor er 8. In de UFC is zijn record 2-3, al kwamen die drie nederlagen wel telkens tegen grote namen. Ook zijn laatste kamp was tegen Dustin Poirier, een wedstrijd die Michael Chandler verloor.

Opvallend is ook dat Conor McGregor aankondigde dat de wedstrijd in ‘Middleweight’ zal uitgevochten worden. Dat wil zeggen dat beide vechter 185 pounds, ofwel 83,9 kilogram, mogen wegen. Het wordt voor zowel McGregor als Chandler de eerste keer dat ze in zo’n hoge gewichtsklasse vechten. McGregor behaalde zijn eerste UFC-wereldtitel zelfs drie gewichtsklassen lager, namelijk in ‘Featherweight’ (tot 145 pounds of 65,8 kilogram).

Meer
Lees meer...