‘Deadpool & Wolverine’-regisseur bevestigt: “Je hebt geen voorkennis nodig voor deze film”

De nieuwe Deadpool komt er nu echt bijna aan. Komende zomer verschijnt de derde film en daarin krijgen de fans een langverwachte reünie tussen Deadpool en Wolverine te zien. Deadpool & Wolverine wordt ook de eerste film van het personage in het Marvel Cinematic Universe. Maar regisseur Shawn Levy laat alvast weten dat voorkennis niet nodig zal zijn.

Na bijna zes jaar wachten keert Ryan Reynolds in 2024 terug als Deadpool. Deadpool & Wolverine wordt de eerste film in de trilogie die onder Disney zal uitkomen, maar dat zou naar eigen zeggen niets aan de stijl veranderen. Zo keren er heel wat bekende gezichten terug uit de vorige films.

In een eerste teaser – die tijdens de Super Bowl uitkwam – zagen we zo al acteur Rob Delaney als Peter, Karan Soni als de bekende taxichauffeur Dopinder, Leslie Uggams als huisgenote Blind Al, Morena Baccarin als Wades vriendin Vanessa en Stefan Kapičić als de mutant Colossus.

Deadpool & Wolverine

Daarnaast is het uiteraard vooral uitkijken naar de introductie van Hugh Jackman in de franchise. Die keerde namelijk speciaal voor  Deadpool 3 terug op zijn beslissing om niet meer in de huid van Wolverine te kruipen. In de eerste teaser waren zijn kenmerkende Wolverine-klauwen al te zien, maar in de officiële trailer kregen we meer van de superheld.

In die video kregen fans Wolverine te zien als een man die de weg kwijt is en zijn verdriet probeert te verdrinken in een bar. Daar komt hij Deadpool tegen, waarna die hem probeert te overtuigen om samen te werken. Hoewel de twee elkaar lijken te kennen, loopt de samenwerking toch niet van een leien dakje.

Geen voorkennis

Zowel Wolverine als Deadpool hebben al heel wat films op hun teller staan. Bedenk daarbij ook nog eens dat Deadpool vanaf nu deel uitmaakt van het gigantische Marvel Cinematic Universe en je krijgt als fan meteen het gevoel dat je over heel wat zaken iets moet weten vooraleer je aan de nieuwe film kan beginnen.

Daar heeft regisseur Shawn Levy, die eerder ook al aan Stranger Things en Free Guy werkte, zich nu over uitgesproken. Hij stelt fans namelijk gerust. “Ik heb deze film gemaakt met een gezond respect voor de fans die van alles op de hoogte zijn, maar ik wilde er niet te veel op verder bouwen. Deze film is gemaakt als entertainment en het is dus absoluut niet nodig om voorbereid te zijn of vooraf opzoekwerk te doen”, vertelt hij aan AP.

Bekijk de trailer van Deadpool & Wolverine hier:

Meer
Lees meer...