Joost Klein neemt deze twee mensen mee op het podium tijdens Eurovisiesongfestival

Het Eurovisiesongfestival komt er nu echt aan. Op 7,9 en 11 mei barst de strijd los in het Zweedse Malmö en zullen verschillende landen strijden om de eindoverwinning. Voor ons land is Mustii druk bezig met het perfectioneren van zijn song, maar ook in Nederland wordt er aan de act gewerkt. Zo raakte al bekend wie Joost Klein precies zal meenemen.

Hoewel het Eurovisiesongfestival dit jaar wordt overschaduwd door de deelname van Israël, zijn de deelnemende artiesten toch in volle voorbereiding voor de wedstrijd. Binnen twee weken is het dan ook zover, want dan begint het festival in de Zweedse stad Malmö.

Hoe het podium er precies zal uitzien, is ondertussen ook al bekendgemaakt. Maar hoe de acts er allemaal zullen uitzien, is nog één groot vraagteken. Toch geeft de Nederlandse inzending Joost Klein al een tipje van de sluier.

Europapa

Eind februari lanceerde  Joost Klein de song waarmee hij Nederland zou gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö. In Europapa horen we vooral Nederlands, maar ook een beetje Duits, Italiaans en Engels. Daarbij verwijst hij ook meerdere keren naar andere landen uit Europa. Ook de drop, waarin de liefde van Nederland voor de happy hardcore wordt geëerd, is een hoogvlieger.

De song kon meteen na de release al op een enorme boost rekenen. Zo werd de clip ondertussen al 17 miljoen (!) keer bekeken en steeg  Joost Klein ook naar een vijfde plek bij de bookmakers.

Twee beste vrienden

Ondertussen vragen fans van Joost zich vooral af hoe hij de song zal kunnen vertalen naar een act op het Eurovisiesongfestival. Over de inhoud en visuals is nog niets bekend, maar tijdens de talkshow Sophie & Jeroen op NPO 1 liet Govert Meit, die meewerkte aan de act en ook te zien was in de clip, wel al iets los.

Twee van de beste vrienden van Joost zullen namelijk al sowieso samen met hem te zien zijn op het podium in Malmö. Het gaat om Appie Mussa en Martijn van Eijzeren. Die laatste is vooral bekend onder zijn alias Stuntkabouter. Beide mannen waren al vaker te zien in de clips, op de concerten en in de virale TikTok-video’s van Joost en zullen dus ook nu hun vriend bijstaan.

Meer
Lees meer...