Eurovisiesongfestival: Bekijk hier het nieuwe podium

Het Eurovisiesongfestival heeft de eerste beelden van het podium van de editie van dit jaar in het Zweedse Malmö gedeeld. Het gaat om een groot podium in het midden van het publiek met daarboven beweegbare LED-kubussen.

Halverwege december kregen we al de eerste renders te zien van het podium waarop volgende maand in het Zweedse Malmö 37 landen zullen strijden voor de winst in het Eurovisiesongfestival. Nu is dat podium ook effectief af en kan het volop gebruikt worden. De organisatie deelde dan ook de eerste beelden van in de Malmö Arena.

Veel verlichting

Daarop zien we een enorm podium in de vorm van een kruis dat zich midden in het publiek bevindt. Het podium bestaat uit LED-vloeren en dankzij moderne licht-, video- en podiumtechnologie zijn er voor de artiesten heel wat mogelijkheden. Er waren vier weken nodig om de 2.168 lampen op de juiste plaats te krijgen en volledig aan te sluiten. De LED-podiumvloer heeft een afmeting van 186 vierkante meter, terwijl het LED-scherm op de achtergrond 340 vierkante meter is.

Boven het plafond hangen vijf grote opvallende LED-kubussen, die een technisch hoogstandje zijn. Er is een zeskoppig team, met 36 personen als extra ondersteuning, om het podium tijdens de shows goed te doen werken.

Florian Wieder

“Ik ben zo blij om weer deel uit te maken van de Eurovisie-familie! Een uitzonderlijke show samenstellen is een teamprestatie en ik ben er trots op deel uit te maken van een droomteam van professionals. Het zijn precies de juiste groep mensen om met iets vernieuwends te komen. We hebben allemaal dezelfde visie over wat deze show zou moeten zijn en hoe we het Eurovisiesongfestival naar een hoger niveau kunnen tillen. Voor mij staat Zweden altijd garant voor goede muziek en entertainment”, zegt Production Designer Florian Wieder over het aankomende Eurovisiesongfestival.

De Duitser was eerder ook al verantwoordelijk voor het ontwerp van het podium voor het Eurovisiesongfestival in Düsseldorf (2011), Baku (2012), Wenen (2015), Kiev (2017), Lissabon (2018), Tel Aviv (2019) en Rotterdam (2021).

Meer
Lees meer...